Even geduld...

Boven op een berg bij Zell am See – Kaprun zit ik uit te puffen bij de Hochsonnbergalm na een flinke wandeling over de Pinzgauer spaziergang op de Schmittenhöhe. Op de gids en mijn medewandelaars na zitten er nog een paar mensen die bij toeval deze hut hebben ontdekt.

Zo nu en dan zie ik iemand op zijn telefoon kijken of er echt geen WiFi is. Maar nee, op deze plek waar ze hun eigen zonne- en windenergie opwekken, zelf kaas maken van de melk van de koeien uit het dal en zo nu en dan een varkentje slachten voor het spek, lijkt de rest van de wereld niet te bestaan.

‘Het leven is hier einfach aber glücklich (eenvoudig maar gelukkig)’, zegt de gastvrouw. Ineens besef ik waarom ik zo van Oostenrijk hou. Woelige gedachten worden automatisch op een rij gezet als je kijkt naar een rustig zoemende bij in een veld vol Alpenbloemen. En wanneer ik naar boven loop zonder aandacht voor al het moois om me heen hoor ik een koeienbel die me terug haalt naar het hier en nu. Oostenrijk zet je met beide benen op de grond en opent je ogen voor alle mooie dingen, klein en groot. Dat wil ik je niet alleen even vertellen maar vooral ook laten zien. Een voorproefje van Zell am See – Kaprun:

Smaakt dit naar meer en wil je zelf ervaren wat Oostenrijk met je doet?
Neem snel een kijkje bij Zell am See – Kaprun.