Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Op vakantie in Zuid-Holland
Kies je voor een vakantie in Zuid-Holland, dan kies je voor een vakantie waarbij je alle kanten op kunt. Zuid-Holland heeft alles in huis. Mooie, grote steden, het Groene Hart, meren, gezellige badplaatsen en mooie stranden.

Alles in huis!

Bijzondere plekjes in Zuid-Holland »

Een vakantie in Zuid-Holland is veelzijdig

‘Ga je naar Zuid-Holland op vakantie?’ Als je dit zo hoort, dan heb je er misschien, net als ik, niet echt een beeld bij wat te verwachten van je vakantie. Maar noem ik de stranden van Noordwijk, Katwijk, Kijkduin en Scheveningen, dan wordt het al anders. Breng ik vervolgens Rotterdam, Den Haag, Leiden, Dordrecht en Delft bij je onder de aandacht, dan groeit je beeld van deze provincie en de mogelijkheden om er vakantie te vieren. Dan heb ik het Groene Hart met Gouda, de Reeuwijkse Plassen, Kagerplassen en de Nieuwkoopse Plassen nog niet genoemd. En wat dacht je van de bloembollenvelden en Kinderdijk waar jaarlijks duizenden toeristen op af komen…

Heb je er al een beetje meer een beeld bij waarom je een keer op vakantie moet naar Zuid-Holland?

Over Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland, de dichtstbevolkte provincie van ons land, heeft een paar bekende regio’s om naar op vakantie te gaan; de Bollenstreek met de stranden, het Groene Hart met de plassen en meren, Haaglanden en Delfland met Den Haag en Scheveningen en Goeree-Overflakkee. Veel mensen hebben bij dit eiland al het idee in Zeeland te zijn, maar niets is minder waar. Qua look & feel komt het eiland ook wel heel erg overeen met Zeeland, zeker wanneer je naar Ouddorp en omgeving rijdt. (Vergeet Goedereede dan niet te bezoeken!)

Historische gevels in Goedereede

Vakantie bij een bijzonder plekje in Zuid-Holland

Zoek je een bijzonder plekje voor je vakantie in Zuid-Holland, dan heb ik een paar fijne tips voor je. Unieke concepten, vakantiehuisjes en B&B’s. Ik licht er graag een paar uit:

  • Nortich – een vakantiehuis in Noordwijk met een Scandinavische look & feel
  • De Vreemde Vogel – originele accommodaties, 10 stuks, van vogelhuisje tot vliegtuig

Ontdek alle tips voor een vakantie in eigen land

Interieur met Scandinavische look en feel


Ook leuk om te lezen:
Tips: 15x zien, doen en beleven in Ouddorp Weg in eigen land? Uitwaaien aan zee? Ga naar Ouddorp op Goeree-Overflakkee. Ontdek de leukste tips om te doen, zien en beleven. Marleen Stedentrip: Leiden, Stad van Ontdekkingen Leiden noemt zichzelf de Stad van Ontdekkingen. Met recht! Trakteer jezelf op Leiden en laat je verleiden door deze tips. Marleen Ontdek Nieuwkoop, parel van het Groene Hart Nieuwkoop ligt in het hart van het Groene Hart en is wonderlijk een goed bewaard geheim is gebleven. De 9 leukste tips voor Nieuwkoop op een rij. Marleen Ontdek de Streek van Verrassingen in 6 tips Leiden heeft veel moois om te ontdekken. Ook in de regio, de Streek van Verrassingen, vind je tal van bijzondere plekjes. Ontdek ze! Marleen Eropuit: De 5 mooiste plekjes om een dagje te varen Een zomerse dag? Ga het water op. Bekijk de mooiste plekjes om een dagje te gaan varen met een fluisterboot, sloep of zeilbootje. Marleen Logeren bij Boerenbed TaarTenTuin Als een oude schoolplaat van Koekoek. Zo oer-Hollands is het landschap rondom Boerenbed TaarTenTuin in Aarlanderveen. Mirjam Eropuit: Goeree-Overflakkee per e-bike Ontdek het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Groen, ruim en rustig. Ga je mee fietsen op Goeree? Onze tips voor een mooie fietstocht. Marleen Restaurant: Como & Co in Noordwijkerhout Como & Co in Noordwijkerhout is een oer-Hollands plekje waar je je even in Italië waant. Zoek een plekje in het gras, een wijntje in je glas en genieten! Jorieke Tip: Kom mee naar Goeree Overflakkee Kom mee naar Goeree Overflakkee en ontdek dit eiland; een feest voor vis- en natuurliefhebbers. Onze tips voor een bezoek aan Goeree. Bibi 3 mooie vakantiehuizen in Noordwijk aan Zee Een dag aan zee is eigenlijk veel te kort. Blijf slapen! We tippen je drie mooie vakantiehuizen in Noordwijk aan Zee. Op loopafstand van het strand. Lotte Hotspot: Brasserie Buitenhuis bij Leiden Op zoek naar een hippe hotspot aan het water waar iedereen welkom is? Ga naar Brasserie Buitenhuis aan het Valkenburgse meer bij Leiden. Jorieke Stedentrip: Leiden verleid je Zoek je de leukste adressen in Leiden? Deze stad verstaat, met de goed bewaarde historie, winkels en horeca, de kunst van het verLEIDEN. Jorieke Het Groene Hart: Boskoop in 4 tips Groener dan in Boskoop wordt het Groene Hart niet. Ontdek Boskoop, hart van de sierteelt, aan de hand van deze vier tips. Marleen Stedentrip: Genieten in Gouda in 8 tips Bijzonder Plekje houdt van kleine en gezellige steden. Onze laatste ontdekking? Gouda! De beste 8 tips voor een stedentrip Gouda. Jolanda Stedentrip: 4 redenen om Woerden te bezoeken Stedentrip in gedachten? Wedden dat Woerden niet bij je opkomt? Daar breng ik graag verandering in! 4 redenen om Woerden te bezoeken. Marleen

Alles in huis!

Kies je voor een vakantie in Zuid-Holland, dan kies je voor een vakantie waarbij je alle kanten op kunt. Zuid-Holland heeft alles in huis.