Even geduld...

Ben je op zoek naar een wel heel bijzonder plekje om te overnachten? Kies voor de Heilige Nachten, waarbij je overnacht in een kerk. Door een ‘pop-up’ slaapkamer neer te zetten in een (leegstaande) kerk wordt een knusse ruimte gecreëerd, met een lekker bed. Dit concept geeft iedereen die dat wil de kans om een nacht door te brengen op een bijzondere locatie. Voor een unieke ervaring of een moment van bezinning.

Het concept Heilige Nachten

Het concept van Heilige Nachten is geïnspireerd op de Engelse trend ‘champing’, dat staat voor kamperen in een kerk. In Engeland werd al eerder bedacht dat het zonde is om kerken leeg te laten staan. Je mag er overnachten en van de opbrengst van de overnachtingen worden de kerken onderhouden.

In Nederland is het concept minder basic. Heilige Nachten creëert een huis-/slaapkamer voor je in de kerk. Dit kan in een leegstaande kerk zijn, maar ook in een kerk waar nog diensten worden gehouden. Veel kerken zijn zulke mooie en imposante gebouwen met een lange geschiedenis. Hoe bijzonder is het om de kerken op deze unieke manier beschikbaar te stellen voor het publiek, en ook nog eens nachts?

(Leegstaande) kerken

Heilige Nachten is een initiatief van Sanne Kiel en Jennemie Stoelhorst. Beide dames zijn al jaren actief betrokken bij het Nederlands erfgoed. Ze zijn geïnteresseerd in herbestemming van historische panden en willen met Heilige Nachten een steentje bijdragen aan het maatschappelijk probleem van leegstaande kerkgebouwen.

Wanneer je in de kerk overnacht, heb je niet alleen een bijzondere ervaring. Je draagt ook een steentje bij aan het voortbestaan van de kerken en hun verhalen. Een groot deel (40%) van de opbrengst gaat namelijk direct terug naar het kerkgebouw.

Hemels overnachten

Heilige Nachten gaat van start in de Maria Boodschapkerk in Goirle. Het is de bedoeling om de komende jaren het concept uit te breiden naar andere kerken in Nederland.

Locatie: Maria Boodschapkerk in Goirle
Prijs: € 150,- per nacht voor twee personen.
Wil je met meerdere personen komen overnachten? Neem dan contact op.
Ontbijt erbij reserveren? Op 10 minuten lopen vanaf de kerk vind je de Koffiebakkers, waar je uitgebreid kunt ontbijten voor € 12,50 p.p.

Meer informatie of een overnachting in de kerk reserveren? Ga naar de website van Heilige Nachten.

Klinkt het jou een beetje vreemd in je oren? En twijfel je of het hemelse overnachten iets voor je is? Bekijk de foto’s en laat je overtuigen.

Geef jij de voorkeur aan wat meer comfort? In deze kerken kun je ook overnachten:

(fotografie: Roman Robroek – www.romanrobroek.nl)

Ook bijzonder: