Even geduld...

Daar waar de Achterhoek langzaam overgaat in Salland staat een heel fijn huisje: Getaway Deluxe 01, aan een zandweg in de natuur. Op een plek waar stilte nog echt stil is! Een uniek huisje naar eigen ontwerp van de eigenaren. Ik ging er een nachtje slapen.

Kleur aan mijn dag

Wanneer ik in de auto stap is het bij ons grauw, geen vlokje sneeuw te bekennen. Mijn TomTom waarschuwt me: ‘uw bestemming ligt aan een onverharde weg, wilt u doorgaan?’ Ja natuurlijk! Des te leuker! Zodra ik Arnhem nader wordt de wereld langzaam wit en eenmaal voorbij Deventer rijd ik door een prachtig winters landschap. Wat een bof! Deze grauwe dag verandert ineens van kleur.

Kleur krijg ik ook op mijn wangen, van enthousiasme! De laatste meters van mijn reis gaat de verharde landweg over in een zandweg. En ineens ligt daar, een beetje verstopt tegen een bosrand, vakantiehuisje Hemelzicht, tegenwoordig Getaway Deluxe01. ‘Hier wil ik wonen’ is het eerste wat ik denk.

Een hemels verblijf bij de Getaway Deluxe

Buiten waait een koude wind uit het oosten, gevoelstemperatuur -6 graden. Binnen is het warm, gezellig en knus. Snel steek ik de houtkachel en wat kaarsjes aan en kruip met een dampende kop koffie op de stoel bij het raam. Mijn uitzicht is net een schilderij! Door de grote ramen kijk ik uit op een wit landschap, met wat bomen, 2 paarden, een boerderij in de verte en verder niets.

Een stoel met een witte schapenvacht voor een groot raam met uitzicht op een sneeuwlandschap

Getaway Deluxe, een uniek vakantiehuis

Ik heb een inspirerend gesprek met de eigenaresse van Getaway Deluxe 01, Paulien. Samen met haar partner bedacht ze het perfecte (vakantie-)huisje. ‘Als wij een huisje zouden ontwerpen, hoe moet het er dan uitzien?’ Van het een kwam het ander en de eerste Qabin is een feit. Een duurzaam gebouwd pre-fab huisje, met een grote glazen gevel, praktisch ingericht naar een ontwerp waarbij over elke centimer heel goed is nagedacht. Ik word geprikkeld en ben zo enthousiast, wat heerlijk om zo creatief bezig te zijn en je dromen ook daadwerkelijk tot leven te laten komen.

Reasons to go

  • Alleen op de wereld
  • Genieten van het zalige nietsdoen
  • Het uitzicht is als een schilderij
  • Een eigen bos om in wakker te worden

In de omgeving van het vakantiehuis

De cabin staat op een eigen stuk grond van 4000 m2 met een stukje bos, een lange oprijlaan en omringd door het typerende coulisselandschap van Salland. In de omgeving van Getaway Deluxe 01 is zoveel te doen, je mag wel minstens een week boeken! Vanuit het huisje kun je eindeloze wandelingen maken, van landgoed naar landgoed. Ook fiets- en mountainbike routes komen voorbij. Hanzestad Deventer met een historisch centrum, gezellige restaurantjes en hippe conceptstores ligt op 13 km afstand. De Holterberg ligt op slechts 10 kilometer, een fijne bestemming voor een uitdagende wandel- of fietstocht in combinatie met een wijntje bij Restaurant de Swarte Ruijter. Theehuizen, blote voetenpaden, streekwinkels, landgoederen… De keuze is aan jou!

De leukste 3 to-do tips voor de winter

Eigenlijk zijn de favoriete to-do’s vooral gericht op het huisje en de nabije omgeving:

  • Maak een wandeling in het nabije bos (of wandel de Oostermaetroute over het landgoed)
  • Steek de houtkachel en kaarsen aan
  • Drink een goed glas wijn en kom tot rust in de cabin

Onthaasten in Salland

En ik? Ik vind het altijd fijn als een huisje me uitnodigt om niets te doen. Als de plek zo fijn is, dat ik alleen maar hoef te zijn. En dat is wat ik doe bij Getaway Deluxe 01. Hoewel alle mogelijkheden me mooi, leuk en interessant lijken, kies ik ervoor om ‘gewoon te zijn’. Ik maak een wandeling door de sneeuw vanuit het huisje, geniet van het landschap, de kou die mijn ogen doet tranen en een specht die zich niets aantrekt van de winter. ‘Hier wil ik blijven’ is het laatste wat ik denk voor ik weer in de auto naar huis ga de volgende dag.

Praktische informatie:

Wat? Vakantiehuis Getaway Deluxe 01
Waar? Marsweg 1, 7434 TA Lettele
Voor? Voor 4 personen (mijn voorkeur: 2 volwassenen en 2 kinderen. De 2e slaapruimte, het bird’s nest’, heeft een steile trap, niet voor iedereen geschikt)
TIP: Vroeg boeken!

Bekijk ook deze 5 afgelegen huisjes

Ontdek ook deze plekjes: