Even geduld...

Een mini-vakantie aan het Snekermeer!

Zo af en toe móet je gewoon even bijtanken. Een weekendje weg is dan de perfecte oplossing. Helaas alleen niet altijd een realistische. Wat ik op zulke momenten doe is vriendin Hiske bellen. En dan samen erop uit. Zo ook op een hele zonnige zaterdagochtend. We spraken af bij Foodbar Picknickers voor een bakje. Terwijl ik onderweg stond te wachten voor de open brug app ik Hiske: “Het is net na de brug bij Terkaple”. Ik krijg een berichtje terug: “Ik weet waar het is. Vroeger was het een ordinaire snackbar”.

Om 11 uur komen we exact tegelijk bij Picknickers aan en wandelen we druk pratend het zonnige terras op. Het is duidelijk dat er van de ordinaire snackbar weinig meer over is. Deze is getransformeerd in een relaxte foodbar. Nadat dreumes Lotus geïnstalleerd is, ploffen we neer op een gezellige loungebank. En dan is het eigenlijk net of je thuis in de tuin zit, maar dan anders. We bestelden een bakje koffie met lekkers. Voor Hiske een wentelteefje van Sûkerbôlle en voor Lotus en mij spelt-appeltaart met slagroom. En zo zitten we een tijdje, kletsen wat over het leven, werk, kids en onze mannen en bestellen nog maar een drankje. Het is immers heerlijk zo in het zonnetje!

“Ik kan hier de hele middag wat blijven zitten”, verzucht Hiske. “Dan doen we dat binnenkort toch een keertje”, zeg ik. Een paar uurtjes Picknickers is echt een mini-vakantie. De rust, relaxte sfeer en eerlijke eten zorgen ervoor dat je er weer helemaal tegenaan kan. Helaas… de zomer loopt teneinde. Dat wordt een lange winter. Wel weten we één ding zeker; volgend jaar gaan we écht een keertje voor een picknick!

Praktische informatie:

Foodbar Picknickers, Utbuorren 54 Terherne 

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: