Even geduld...

Kamperen in de tuin van Kasteel Groeneveld in Baarn, een groter contrast is bijna niet mogelijk. De grandeur van het kasteel in combinatie met de basic tenten, een opvallende tegenstelling waarvan een beperkt aantal gasten een nacht van mag genieten. 

Pop-up camping voor 1 nacht

De pop-up camping, bestaande uit 25 Bell tenten, is het initiatief van Elke Plek, een nieuw boekingsplatform voor de recreatiesector. Het mini-festival op het landgoed is de aftrap van een landelijke campagne om Elke Plek onder de aandacht te brengen.

Niet Elke Plek is een Bijzonder Plekje

Maar de pop-up camping op het landgoed is dit zeker wel! Een bijzondere ervaring om te gast te zijn in de tuinen van Kasteel Groeneveld. De tenten staan bij aankomst al klaar, voorzien van twee veldbedden, een stoel, handdoek, lampje en flesje water. Prima voor een nachtje!

In het prachtig gerenoveerd Koetshuis, nu Grand Café Groeneveld, wacht ons een warm onthaal, al kan de ober een glimlach van leedvermaak niet onderdrukken. Na een blik van top tot teen kan hij niet anders dan concluderen: 'U bent zeker van de camping?!'

Om het kampeer-grandeur-contrast nog groter te maken, volgt op de smakelijke BBQ, leuke gesprekken en het lekkere wijntje een klassiek concert in het kasteel. Muziek van hoog niveau, verzorgd door A'Dam Diviso Kamermuziekgezelschap onder leiding van Örzse Adam. Hoewel ik geen liefhebber ben van klassieke muziek, raakt het strijktrio mede door de bijzondere locatie toch een gevoelige snaar. 

Kamperen in een sprookje

Na afloop wandelen we rechtstreeks een sprookje in, een koud sprookje weliswaar, maar toch… Het prachtig kasteel, de tenten met fakkels en de door schijnwerpers verlichte bomen bezorgen ons een warm gevoel, dat ons de eerste uren van de nacht op temperatuur houdt.

TmV0IGVlbiBzcHJvb2tqZXNjYW1waW5n

S2FtcGVyZW4gYnkgbmlnaHQ=

Wanneer 's ochtends de zon zich door de bomen laat zien, vergeten we de kou en voelen we ons bevoorrecht dat we een nachtje te gast mochten zijn op Landgoed Groenedaal. Een bijzondere ervaring…

Op welke plek wil jij graag nog eens kamperen?