Even geduld...

Sandrine is een levensgenieter pur sang. Meerdere keren per jaar trekt ze eropuit, een weekendje weg naar een Bijzonder Plekje. Voor een weekend in januari viel de keuze op B&B Logeren aan de Brink. Ze deelt met alle plezier haar ervaring:

Iets te vieren

'Elk jaar op onze verjaardagen proberen wij dit ergens anders te vieren. Op een plek in een leuke bossige omgeving, waar we rust vinden, tijd voor elkaar hebben en uiteraard heerlijk kunnen fietsen!

Dus gingen wij een B&B zoeken, dicht bij huis en in de buurt van een nationaal park. Al snel besloten we dat het de Veluwe zou gaan worden, er zijn daar talloze nieuwe en leuke B&B's en ook mooie natuur. De westkant van de Veluwe, bij Harderwijk en omgeving, trok onze aandacht deze keer.

Logeren aan de Brink

Via Bijzonder Plekje hebben wij deze mooie B&B gevonden. Het is precies wat wij zoeken voor januari en in onze smaak: 

– de locatie 'aan de brink' van Harderwijk

– aan de rand van de Veluwe

– en niet onbelangrijk, het sfeervolle ontwerp van de B&B.

Na maanden te hebben gewacht, was het eindelijk zover. Gastvrouw Saskia heeft in de reserveringsbevestiging een duidelijke routebeschrijving gezet. De B&B is heel makkelijk te vinden.

En …. daar stond hij! De langwerpige oude koeienstal die omgetoverd is tot een prachtige accommodatie. Wij werden warm verwelkomd door Henk en Saskia en voelden direct hoe aardig en vriendelijk ze allebei zijn. Onze mountainbikes konden gestald worden in hun schuur, maar omdat er geen andere gasten die week aanwezig waren mochten we ze in de kamer stallen. 

Tip voor mountainbikers/fietsers: gastheer Henk is ook een fervente mountainbiker en wielrenner. Hij kent de mooie fietsroutes en plekjes op de Veluwe, zoals Beekhuizerzand en Leuvenumse Bos.

De sfeervolle gezamenlijke ruimte

Wat waren wij onder de indruk van deze ruimte! Het is mooi ontworpen. Op de website zag het er al fraai uit en het is in de werkelijkheid nog veel beter en mooier. De hele accommodatie is stijlvol ingericht door Saskia, zij heeft aandacht voor details: de warme tinten, de lange houten tafel, de schapenvachten op de lange houten bank, de armleunstoelen en de heerlijke fauteuils bij de openslaande deuren. 

Na wat kilometers in de benen te hebben, ploffen wij op de fauteuils. Lekker niets doen, genieten van het uitzicht op het weiland en de twee koeien, of boeken lezen van de boekencollectie die er aanwezig is. Wij hebben genoten van de rust en volledige privacy.  Elke avond staken we de houtkachel aan. Heerlijk!

De accommodatie is erg schoon en goed onderhouden, de keuken is overcompleet en is van alles voorzien tot de kleinste details.

Eerste Kamer en Tweede Kamer

Henk en Saskia waren erg behulpzaam. Saskia heeft onze Eerste Kamer als verrassing mooi versierd voor mijn verjaardag! De kamer is groot en alles is aanwezig: waterkoker, thee, koffie, mokjes, föhn, Rituals badproducten, grote kledingkast, enz. Beide slaapkamers zijn van hetzelde formaat. Het enige verschil tussen de Eerste en Tweede Kamer is dat de Tweede Kamer een iets grotere badkamer heeft. Beide kamers hebben een zitje (de Tweede Kamer heeft een bank en de Eerste Kamer heeft twee losse stoelen). 

Het ontbijt

Het ontbijt met verse producten is leuk gepresenteerd. Wat ook zo fijn is, zijn de kleine details: berichtjes op het krijtbord tijdens het ontbijt en ook na onze fietstochten. Zo attent!

Op loopafstand zijn er twee supermarkten, maar boodschappen hadden we bijna niet nodig. Er staan drankjes en flessen wijn in de koelkast klaar tegen een kleine vergoeding. Gasten die van kokkerellen houden, kunnen van de complete keuken gebruikmaken.

Saskia en Henk hebben ons erg blij gemaakt. Het is weer een verjaardag geworden die ik nooit zal vergeten… 'Logeren aan de Brink-stijl'.'

Nieuw-Vennep, 02 februari 2016 – Sandrine Broekhof

'Ik ben een levensgenieter en houd veel van fietsen en de natuur. Ik volg Marleen met groot enthousiasme. Door haar Bijzondere Plekjes en Bijzonderplekje Boek ben ik meer gaan genieten van mijn vrije tijd en vooral bijzondere kleinschalige B&B’s.'

Eerder schreef Sandrine al een mooie recensie over Slapen op nr. 1.