Even geduld...

Ik moet jullie iets bekennen. Ik heb een obsessie: ik kijk in foto’s. Er gaat geen bijzonder moment, wandeling, uitje of een bezoek aan een Bijzonder Plekje voorbij zonder het maken van foto’s. Overal waar ik ga en kijk, zoek ik naar mogelijkheden om dat ene mooie plaatje te maken, het moment en het gevoel vast te leggen. Een goede foto maakt mijn dag, ik kan echt een kick krijgen van een geslaagde foto en loop en rij er graag voor om. Alles voor het mooiste plaatje!

Ben je ook zo dol op fotograferen? En reis je net zo graag als ik? En… ben je stiekem ook wel eens gefrustreerd als het je niet lukt dat ene beeld te vangen? Dan heb ik de tip voor je: het boek Reisfotografie van Laura Vink.

Boek Reisfotografie

Dit Reisfotografie boek is een must-have voor elke reiziger én voor iedereen die graag reist vanuit zijn of haar stoel. In het boek met maar liefst 376 pagina’s staan de mooiste foto’s, van bestemmingen over de hele wereld. Het boek is prachtig vormgegeven, fris en aantrekkelijk, van voor naar achter en weer terug. Dit boek leg je op tafel, pak je weer op, blader je door en neemt je mee. Leerzaam, inspirerend, lekker makend en een lust voor het oog. Maar pas op; je reiskriebels worden flink aangewakkerd!

Een foto zegt meer

”Een foto zegt meer dan 1000 woorden’. We willen allemaal die ene goede foto maken, een foto die een verhaal vertelt. Jouw verhaal! Thuis, onderweg en zeker als we op reis zijn. Hoewel ik van mezelf vind dat ik niet onaardig fotografeer, kan het zeker beter en mooier. Ik verschuil me graag achter ‘het oog achter de camera is het belangrijkst’, maar een aantal basisprincipes zijn onmisbaar bij het maken van een goede foto. En daar helpt Laura je bij op weg. Op weg naar de perfecte (reis-)foto, die zoveel meer zegt…

Explore, discover, capture

Het is niet een boek dat je pakt om snel even iets te leren. Er staat zoveel informatie in, zoveel mooie beelden, je moet echt even de tijd nemen om je er in te verdiepen, te oefenen, te experimenteren en te leren. Het boek is onderverdeeld in twaalf hoofdstukken en begint zoals elke reis bij de voorbereiding. Camera, uitrusting, sluitertijd, diafragma, compositie: je kunt jezelf stap voor stap verbeteren, of zelfs per reis. Afhankelijk van je bestemming verbreed je je kennis. Ga je op safari in Afrika of per huurauto langs de Wild Atlantic Way in Ierland, lees dan de hoofdstukken over landschappen, dieren en natuur. Op stedentrip, een architectuurreis of culturele rondreis op de planning? In de hoofdstukken steden, mensen en cultuur vind je de beste tips voor jouw trip. Wedden dat je foto’s nog mooier worden en een eigen verhaal gaan vertellen?

Wist je dat?

Door het boek en de mooie foto’s van Laura leer je anders kijken. Wist je dat:

  • de dag een gouden en blauw uurtje heeft
  • weerspiegelingen foto’s iets extra’s geven
  • een statief eigenlijk onmisbaar is op reis
  • je veel kunt leren van ansichtkaarten
  • je jezelf niet moet vergeten te fotograferen
  • de regel van derden zorgt voor een spannende compositie
  • een goede foto veelal wordt bepaald door gevoel….

Over Laura Vink

Laura is fotograaf, reiziger en eigenaar van Vink Academy. Onder het motto: ‘Iedereen kan mooie foto’s maken’ leert ze je graag meer over fotograferen. Niet alleen met het boek Reisfotografie, maar ook via online video’s, blogs, ebooks en cursussen.

Cadeautip

Dit boek wil je hebben! Geef het jezelf cadeau, gewoon omdat je het verdient. Of zet het op je verlanglijstje voor de komende feestdagen. Doen!