Even geduld...

Wij van Bijzonder Plekje houden er van; even bijkletsen tijdens de koffie of lekker lunchen met een vriendin. Als je op zoek bent naar een leuke plek om dat te doen, dan is dit er eentje! De Huiskamer in Wormer, in de Zaanstreek.

Gezellige ontmoetingsplek

‘Ik ken een heel leuk tentje…
Daar speelt een prima bandje…’

Dat van dat leuke tentje is het eerste wat bij mij opkomt als ik denk aan De Huiskamer in Wormer, Noord-Holland. Dankzij chefkok Arno en zijn vrouw Renate heeft de Zaanstreek er namelijk een hele gezellige ontmoetingsplek bij. Je kunt er terecht voor een koffietje maar ook lekker lunchen, heerlijk hightea’n en gezellig borrelen. Arno is de koning van de Big Green Egg en geeft regelmatig kookworkshops. Dat is hem zeker toevertrouwd, hij werkte namelijk in de keukens van onder andere Robert Kranenborg, Herman den Blijker en Joop Braakhekke! In de zomermaanden is er Italiaans ijs: op warme dagen zijn de lange houten banken voor De Huiskamer altijd bezet! Bijzonder is dat in de keuken en de bediening deels gewerkt wordt met jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Private Dining bij De Huiskamer

Met een gezelschap vanaf acht personen kun je in De Huiskamer ook terecht voor private dining. Dan duiken Arno en zijn rechterhand Meike speciaal voor jou de keuken in om een heerlijk diner op tafel te zetten en is het restaurant helemaal alleen van jou en je groep.

Ook leuk: alle woonaccessoires in De Huiskamer zijn te koop. De hippe boeddha- en Mariabeeld kaarsen worden gemaakt door cliënten van de dagbesteding van Heliomare en Odion.

Pop-up restaurant

Twee keer per jaar verhuist de keukenbrigade van De Huiskamer naar een bijzondere locatie in de omgeving. Voor onze vriendengroep één van de hoogtepunten van het jaar. Op een mooie zomeravond in juni aten we aan lange tafels in een stijlvol ingerichte tent in het Wormer- en Jisperveld. Afgelopen december veranderden Arno en Renate met hun team het kerkje van Jisp in een sfeervol restaurant. Deze bijzondere uitstapjes maken De Huiskamer extra speciaal!

Zelf gaan proberen?

Neem voor de openingstijden een kijkje op de website van De Huiskamer.

De Huiskamer Wormer – net even anders
Dorpsstraat 34
1531 HM Wormer
www.huiskamerwormer.nl