Even geduld...

Net buiten het centrum van Arnhem vind je restaurant Graaf OTTO. Op het eerste gezicht een restaurant ‘voor de buurt’. Wanneer je er iets langer zit en niet alleen de sfeer proeft, ontdek je dat Graaf OTTO een groter bereik heeft dan alleen de directe omgeving. Gastronomie-minnend Nederland opgelet: hier schuif je graag aan!

Over Graaf OTTO

Graaf Otto ligt aan het gelijknamige plein, dichtbij het Sonsbeekpark in Arnhem. Deze hippe hotspot is gestart met als doel een gezellige culinaire en laagdrempelige ontmoetingsplaats te zijn. Dat lukt! De sfeer is ontspannen, de bediening spontaan. Bij mooi weer zit het terras vol. Bemachtig een plekje op de loungebank of aan een van de tafeltjes. Op warme zomeravonden wordt het Graaf Ottoplein in het weekend omgetoverd tot een grote buitenbar met gezellige verlichting. Het interieur is smaakvol, van deze tijd en toch ook weer niet té hip.

Loop hier binnen voor een lekkere lunch, een goede koffie of een borrel aan het eind van de middag. Beter nog, ga hier dineren en ontdek de kwaliteiten van Graaf Otto aan de hand van het verrassingsmenu met bijpassende wijnen. 

Graaf Otto moet je ervaren

Met liefde en passie koken, dat moet je wel proeven. En dat is het geval! Raak je met chef kok Ronald in gesprek dan loopt het water je in de mond zonder dat er iets te eten op tafel staat. Ronald heeft een indrukwekkende loopbaan: gestart in de keuken van Joop Braakhekke, via sterrenrestaurant de Librije naar de Hunting Lodge in Rozendaal. En nu kookt hij de sterren van de hemel in Arnhem. Zijn enthousiasme voor puur, vers en heerlijk proef je! Zijn verhalen over de verschillende producten laten je liefde voor deze plek groeien per hap. Kan ook niet anders als je hoort dat de groenten en kruiden uit de moestuin van zijn schoonvader komen, de aardappeltjes uit zijn geboortestreek… Hoe chef kok Ronald de keuken omschrijft? ‘Klassiek met een moderne twist, de Franse keuken met wereldse invloeden, smakelijk met een creatief randje…’ Je snapt: Graaf Otto moet je zelf gaan ervaren.

* N.B. Ronald werkt tegenwoordig bij Fort Vier in Arnhem.

Op het menu

Bij Graaf Otto snap je waar de naam verrassingsmenu vandaan komt. Bij de smakelijke witte wijn wordt een stoer brood op tafel gezet, gebakken door een lokale bakker en eens in de zoveel maanden op verzoek van Ronald aangepast. De geur van het brood met een snufje kerrie in combinatie met een smeuïge hummus en een goede olie met zeezout doet ons watertanden.

Wat staat er op ons menu? Een aaneenschakeling van smaakexplosies, geserveerd als schilderijen van een groot meester. Wat denk je van Oosterschelde kreeft met Opperdoeser aardappeltjes en asperges? Of Steak Tartare à la Joop Braakhekke stoer geserveerd in een uitgeholde mergpijp? Na het zo lang mogelijk genieten van ons hoofdgerecht van een op de huid gebakken Dorade is het dessert een feestelijke afsluiting van een avond smaakvol en gezellig dineren.

Elke gerecht is bijna te mooi om op te eten en zo lekker dat je met spijt de laatste hap neemt. Dit mag eindeloos duren… Graag meer van dit soort avonden!

Praktische informatie:

Wat? Graaf OTTO
Waar? Jacob Cremerstraat 103, 6821DC Arnhem

Al onze tips voor een stedentrip Arnhem lees je hier. 

Ontdek ook deze plekjes: