Even geduld...

Een vakantie in eigen land is razend populair en dat is niet voor niets. In Nederland valt zoveel leuks te beleven. Laat je verrassen door Drenthe, een provincie die zoveel meer te bieden heeft dan je verwacht. Ga op stap met de 100% Drenthe reisgids en ontdek de mooiste plekjes. Eindeloze wandel- en fietsroutes door prachtige natuurgebieden. Doorkruis zandgronden, veengebieden, heidevelden en bossen. Stop tussendoor bij pittoreske dorpjes en breng een bezoek aan de grote steden.

Het Drentse Landschap

Ter bescherming van de natuur en erfgoederen in de provincie is er een speciale stichting opgericht: ‘Het Drentse Landschap’. De stichting ontfermt zich over ruim 8.500 hectare natuur, 270 gebouwen, 22 hunebedden en verschillende archeologische objecten. De stichting zou niet bestaan zonder de steun van de donateurs, de Beschermers. Als bedankje heeft Het Drentse Landschap het boek 100% Drenthe laten maken bij uitgever mo’media, bekend van de 100% reisgidsen. Voor leden van de stichting is het boek gratis te verkrijgen.

De mooiste plekjes van Drenthe

De 100% Drenthe reisgids bevat alle mooie, leuke, bijzondere en verrassende plekjes die je niet mag missen. Het boek begint met een algemeen hoofdstuk over het Drenthe van vroeger & nu gevolgd door praktische informatie. Aan het einde van het inleidende hoofdstuk zijn een aantal lijstjes samengesteld: top 10 bezienswaardigheden, top 10 in de natuur, top 10 voor foodlovers en de 10 leukste logeerplekken. Er staan een aantal Bijzondere Plekjes vermeld. Zo wordt ROOM logies komt voor in de gids, een B&B en vakantiehuis gevestigd in een klein boerderijtje. Tralaluna komt ook aan bod met de leuke kampeerbusjes die perfect zijn om Drenthe te verkennen.

Noord, zuidwest & zuidoost

Om het overzicht goed te bewaren is de provincie in drie delen opgedeeld: noord-, zuidwest- en zuidoost-Drenthe. Aan elk deel is een hoofdstuk gewijd die begint met een autoroute die je in drie dagen langs de leukste en belangrijkste hoogtepunten leidt. De hoofdstukken worden vervolgd met de bezienswaardigheden in de verschillende gemeentes van het desbetreffende gebied.

Kaarten & plattegronden

Als je de reisgids 100% Drenthe hebt aangeschaft heb je verder eigenlijk niets meer nodig om je weg te vinden. Voorin zit een uitneembare wegenkaart en er zijn verschillende autoroutes die je leiden langs de leukste hotspots. Ook zijn er een aantal kaarten met wandel- en fietsroutes die zowel stad als natuur doorkruisen. Er is ook aan de smartphone generatie gedacht: download (gratis) de 100% app en zie waar je je bevindt, welke hoogtepunten in de buurt zijn en hoe de weg zich vervolgt. De app werkt offline en verbruikt dus geen data.

Zin gekregen om Drenthe te ontdekken? Lees ook deze tips voor een vakantie in Drenthe.

Praktische informatie:
Titel: 100% Drenthe
Auteurs: Judith de Ruiter en Mark Voortman
Uitgeverij: mo’media

Ontdek ook deze plekjes: