Even geduld...

‘Wat een droombaan’, ‘werk jij nog wel eens?’, ‘Oh, met jou zou ik wel willen ruilen’ zijn veel gehoorde opmerkingen van Bijzonder Plekje bezoekers en mensen die me volgen. Gekscherend noem ik mezelf ook wel eens beroepstoerist! Of zoals Rob van B&B Dalauro opmerkte ‘Ambassadeur van het goede leven’.

Ja, ik geef het toe, ik heb een droombaan! Zelf gecreëerd, door hard te werken en mijn hart te volgen. Droom jij ook van zo’n baan? Benieuwd hoe je reizen kunt combineren met geld verdienen? Hoe je de leukste hotspots ontdekt? Anne de Buck van de grootste (urban) travel blog van Nederland, Yourlittleblackbook.me, heeft ook zo’n droombaan. In haar Urban Travel Style Guide geeft ze een kijkje in haar keuken, een blik achter de schermen. Wanderlust: leuk en inspirerend!

Een verlangen om te reizen: Wanderlust

‘Wanderlust is a strong desire for or impulse to wander or travel and explore the world.’ Veel mensen zijn besmet met het ‘Wanderlustvirus’, zo ook Anne de Buck. In 2012 startte ze als hobby haar blog, met het delen van food & lifestyle hotspots in Amsterdam. Inmiddels deelt Anne hotspots van over de hele wereld en is haar hobby uitgegroeid tot fulltime baan, professioneel travelblogger. Naast het delen van hotspots brengt Anne online cityguides uit, nu gevolgd door twee boeken, waarvan ‘Wanderlust, Your Urban Travel Style Guide’ er eentje is.

De eerste lifestyle guide over reizen

Ben jij dol op reizen? Wil je meer reizen, maar weet je niet hoe? Anne inspireert je met de travel lifestyle guide om het beste uit je reizen te halen en jouw reisdromen waar te maken. De reisgids is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken, van TRAVEL DNA tot TRAVEL TIPS, van TRAVEL & STYLE tot FOOD & TRAVEL. Handige lijstjes, leuke illustraties, toffe adressen en foto’s van Anne & haar reizen. Anne zet o.a. haar ideeën voor een geslaagde citytrip op een rij. Hoe vind je de leukste wijken? Hoe herken je een upcoming wijk? Hoe haal je zo veel mogelijk uit je verblijf?

Traveltips

De 224 pagina’s tellende gids staat boordevol tips, waar ook een doorgewinterde reiziger wat aan heeft:

  • Niet te missen online tools en apps
  • Vliegtickets waar je niet bankroet van gaat
  • Zo vind je het perfecte hotel
  • Budget travel tips
  • Travel hacks die je wilt kennen
  • Solo travel tips
  • 13 tips om je koffer te pakken incl. de perfecte outfit voor op reis
  • Tips voor de meest stylish reisfoto’s
  • en… en….

Voor foodlovers is er een heel hoofdstuk over foodtrends, wat je per stad geproefd moet hebben, foodblogs per stad en gezond eten op reis.

Dat het leven van een travelblogger niet alleen over rozen gaat, ook dat komt aan bod. Achter al die mooie foto’s en leuke updates zitten ook minder leuke situaties, die Anne met je deelt in het hoofdstuk ‘Travel bloopers’. Herkenbaar?!

Praktische informatie:

Droom jij van zo’n wereldbaan? Heb jij plannen de wereld te gaan veroveren of reis je liever vanuit je stoel? Heb je een vriend(in) die het liefst 24/7 op reis is? Wanderlust mag niet ontbreken op je boekenplank! Laat je inspireren en travel the world!

Titel: Wanderlust, Your Urban Travel Style Guide
Aantal pagina’s: 224
Prijs: € 20,-
Uitgeverij: TERRA
Bestellen? Bol.com

Anne de Buck heeft ook het boek Staycation geschreven, met tips voor 22 citytrips in Nederland en België.