Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Rolstoelvriendelijke vakantie
Vakantie vieren hoort grenzeloos genieten te zijn – ook als je in een rolstoel zit! Toch was het lang niet altijd vanzelfsprekend om leuke rolstoelvriendelijke vakantieadressen te kunnen vinden. Gelukkig hebben steeds meer hippe adressen een rolstoelvriendelijke kamer of vakantiewoning. Hoera!

Hoera voor deze hippe rolstoelvriendelijke adressen!

Rolstoelvriendelijke plekjes »

Rolstoelvriendelijke accommodaties die bij je passen

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: na lang zoeken heb je eindelijk een rolstoelvriendelijke accommodatie gevonden. Maar als je de foto’s bekijkt, ziet het er nogal suf uit. Dat hoeft niet! Of je nu van landelijk of luxe genieten houdt, van felle kleurtjes of natuurlijke tinten – ook dat soort bijzondere plekjes kunnen rolstoelvriendelijk zijn. Wat denk je van deze:

Vakantie bij ’t Keampke

’t Keampke ligt in het mooie, landelijke Twente. De gastvrouw op dit rolstoelvriendelijke plekje heeft in de zorg gewerkt en weet dus precies waarop je moet letten als je een accommodatie voor iedereen toegankelijk wilt maken. Zo heeft de begane grond van ’t Keampke Buiten brede deuropeningen zonder drempels – ook naar de veranda. Ook zijn er accommodaties met een hoog-laagbed en aangepaste douche-/toiletruimtes. En dat allemaal in een interieur dat zo leuk is dat je er het liefst zou blijven wonen.

Op naar Le Mayne de Boulède

Le Mayne de Boulède in Zuidwest-Frankrijk bestaat uit vijf accommodaties, waarvan er twee zijn aangepast voor gasten met een beperking. Voor gezinnen die lichte aanpassingen nodig hebben, maar verder ‘gewoon’ vakantie willen vieren, is dit de ideale plek om te zonnen, zwemmen, spelen en smullen van dat lekkere Franse stokbrood.