Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Op vakantie in een safaritent in Nederland
Glamping is de laatste jaren helemaal hot en daar hoort ook de opkomst van de safaritent, lodgetent en safarilodgetent bij. Dit zijn volledig ingerichte tenten waarin alles aanwezig is voor een luxe kampeervakantie. Ideaal voor als je van kamperen houdt, maar wel graag op een comfortabele manier vakantie viert!

Safaritenten: tenten uit de Serengeti

Safaritenten zijn afkomstig uit de Serengeti, een gebied in Tanzania en Kenia dat bestaat uit savannes en boslandschappen. Omdat jagers safaritenten gebruikten tijdens hun wildsafari’s, waren ze (om de dieren niet af te schrikken) vaak groen of kaki van kleur. Later werden de tenten ook verhuurd voor toeristische safari’s. Lodgetenten waren oorspronkelijk iets luxer en hadden soms ook andere kleuren. Tegenwoordig worden de termen safaritent en lodgetent vaak door elkaar gebruikt, of in de combinatie safari-lodgetent.

Glamping Aan het Diepje

Glamping in een safaritent

Met de opkomst van glamping is ook de safaritent of lodgetent trend geworden. Glamping is een luxe vorm van kamperen waarbij je van alle gemakken voorzien bent. En daar lenen sarafitenten zich uitstekend voor. Om te beginnen zijn ze ruim: ze zijn hoog genoeg om in te staan en hebben een groot oppervlak met een binnengedeelte en een terras en/of veranda.

Verder zijn safaritenten en lodgetenten volledig ingericht met comfortabele bedden, een complete keuken en vaak ook sanitair. Hoe een safaritent of lodgetent precies is ingericht, verschilt per accommodatie. Het is dus verstandig om bij het boeken goed te kijken wat er precies aanwezig is in je volledig ingerichte tent. In sommige gevallen heb je geen eigen toilet, terwijl er in andere safari-lodgetenten zelfs een klassiek bad op pootjes voor je klaarstaat. Safaritenten met privé sanitair komen er steeds meer.

Lodgetenten bij Erfgoed Bossem in Twente.

De voordelen van een safaritent

Glamping in een volledig ingerichte tent heeft zo zijn voordelen. Dat begint al thuis, want omdat er al zoveel aanwezig is in je safaritent, hoef je veel minder in te pakken. Onderweg schiet je lekker op omdat er geen vouwwagen of caravan achter je auto hangt. Maar het echte genieten begint als je aankomt bij je safari-lodgetent en niets meer hoeft te doen – behalve neerploffen in een van de fijne stoelen op je eigen terras.

Is het een keer wat minder mooi weer, dan heb je in een safaritent genoeg ruimte om met zijn allen binnen te zijn. Door de rechte wanden wordt het oppervlak van de tent namelijk compleet benut. Wat dat betreft lijkt een safaritent of lodgetent eigenlijk meer op een vakantiewoning dan op een gewone tent. Omdat een safaritent niet op de grond staat, maar op houten vlonders, hoef je je geen zorgen te maken om een drassige ondergrond of natte voeten.

Je vindt deze safaritenten, lodgetenten of safari-lodgetenten op steeds meer plekken in Nederland en daarbuiten. Wij verzamelden alvast wat mooie glamping-locaties voor je.