Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Vakantie in een safaritent
Luxe kamperen in een safaritent! Comfortabel kamperen kan in luxe ingerichte safaritenten in Nederland en populaire vakantielanden als Frankrijk, Portugal en Italië. Alles is aanwezig; goede bedden, heerlijke stoelen, een ingerichte keuken. Een verblijf in de safaritent zorgt voor een unieke ervaring. Ga jij het proberen bij een van deze bijzondere locaties?

Volledige ingerichte (safari-)tenten

Er zijn trends die ik vrolijk voorbij laat gaan, maar de reistrend glamping is echt aan mij besteed. Genieten van het buiten zijn, dicht bij de natuur, alle voordelen van kamperen en met een goed bed. Hoe leuk en fijn is dat! Je hoeft alleen maar je tas in te pakken en weg te wezen. Echt alles is aanwezig wanneer je gaat glamperen. Kamperen met alle gemakken van een vakantiehuis, dat is glamping; glamorous kamperen.

Wat is een safaritent?

De belangrijkste vorm van glamping is vakantie vieren in een safaritent. Van oorsprong komen deze tenten uit Afrika, inmiddels zijn ze ook niet meer weg te denken in Europa. Van Nederland tot Zuid-Portugal staan deze tenten opgesteld. Een safaritent is een grote canvastent, vaak met een eigen veranda. In de tent vind je alles wat je nodig hebt voor een comfortabele vakantie. Een zithoek, eettafel, slaapcompartimenten (meestal een tweepersoons bed en een stapelbed) en een volledig ingerichte keuken. Een eettafel buiten en ligstoelen horen er ook vaak bij. Met privé sanitair Er zijn nu ook al safaritenten/lodgetenten met eigen sanitaire voorzieningen. Hoe heerlijk, een eigen douche en toilet, in de tent zelf of in een aparte tent naast jouw safaritent. Ideaal wanneer je met kleine kinderen op vakantie gaat, dan hoef je ’s nachts niet meer over de camping te lopen. Met deze nieuwste glamping trend in safaritenten hoor je mij helemaal niet meer klagen.

Wat mag je van een safaritent verwachten?

Een safaritent is eigenlijk net een vakantiehuis, maar dan onder een canvas dak. De tenten, hoewel allemaal anders ingericht, zijn zo compleet ingericht dat jij alleen maar hoeft te genieten. Meestal bestaat het interieur uit stoere steigerhouten meubelen, maar je ziet ook steeds meer tenten met een eigen touch. Er staan goede bedden in, een grote eettafel en je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig. Een hangmat voor je tent, ligstoelen, een BBQ… Jij hoeft alleen je koffers maar te pakken, de rest staat voor je klaar.

Glamping op een unieke locatie

De safaritenten staan op de mooiste locaties in Europa. Midden in de bossen op de Veluwe, in het weiland op het Twentse platteland, aan zee in Bretagne of op een heuvel met fantastisch uitzicht in Spanje. Je hebt de keuze: kies je voor een verblijf op een kleinschalige camping of ga je liever vakantie vieren op een Bijzonder Plekje met slechts enkele accommodaties? Wat het ook wordt, je kiest voor gemak. Waar ga jij logeren in een safaritent? Bekijk de mooiste safaritenten in Nederland