Even geduld...

Rock the Pistes is een uniek evenement bovenop de bergen van Portes du Soleil. Op verschillende pistes en in de dorpen in het dal zijn concerten te bezoeken. Een gezellige, levendige week in maart die zich perfect leent om met een groep vrienden te bezoeken.

Of je nu een beginner, gemiddelde of hele goed skiër bent; in Portes du Soleil glijd je met een gerust hart over de pistes zonder ooit twee keer dezelfde afdaling te hoeven doen. Dat geldt overigens ook voor de muziek; voor iedere muzieksmaak is er wel een concert te vinden. Hierbij onze 10 redenen waarmee je de rest van je vriendinnen overtuigt!
Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==

1. Uniek in Europa

Dit muziekfestival is het enige festival in Europa dat zich op grote hoogte afspeelt. En dan ook nog eens midden in de sneeuw! Hier krijg je de kans om, onder het genot van een biertje en gave muziek, te genieten van het uitzicht op de Mont Blanc. Maar zelfs als alle bergen gehuld zijn in de mist (zoals toen ik er was) is het een geweldige ervaring.Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==

2. Goede Line-up

Voor de echte muziekliefhebber is het programma ook een feestje. Elk jaar staan er artiesten op het podium die op het punt staan internationaal door te breken. Mocht je de bands niet kennen, dan ontdek je hier de artiesten waar iedereen volgend jaar naar luistert.Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==

3. Mega Openlucht après-ski

Voor de après-ski fans onder ons is het de uitgelezen week om Portes du Soleil te bezoeken. Rock the Pistes is namelijk eigenlijk gewoon een mega après-ski feest: maar dan tijdens het skiën & bovenop de berg, in plaats van beneden in het dal. Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==

4. Een festival in twee landen

Een typische dag uit het leven van een Rock the Pistes bezoeker begint met een ontbijtje in Frankrijk, gevold door paar uur skiën richting Zwitserland. Daar geniet je van het concert en heerlijke raclette tijdens de lunch. Al die kaas ski je er ’s middags weer af als je de kilometers terug naar Frankrijk maakt. En eenmaal weer in het dal zet je, onder het genot van een ander kleinschaliger concert, je après-ski gewoon voort.
Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==

5. In een van de gaafste (en grootste) skigebieden van Europa

Waar sommige van de grotere skigebieden echt gecreëerd zijn om als groot skigebied te functioneren, zijn de dorpen in Portes du Soleil bijna allemaal authentieke Franse boerendorpjes. Met wat mij betreft als favoriet: Les Gets. Net wat kleiner dan de rest, net wat minder centraal in het gebied, maar met veel leuke restaurantjes, een fijn winkelstraatje en een ijsbaantje midden in het dorp.
Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==

6. Gratis

Ja, echt waar. Alle concerten zijn gratis te bezoeken met een skipas voor Portes du Soleil! Heel veel meer plezier dus, zonder een cent extra te betalen! Niet alleen de concerten bovenop de berg, maar ook de vele tientallen kleinere concerten in het dal zijn kosteloos te bezoeken. Altijd fijn!

7. “Un truc qui va bien”

Tijdens je bezoek aan de regio krijg je minstens een keer per dag de vraag of je zin hebt in een ‘un truc qui va bien’. Wat zoiets betekent als ‘iets waar je goed op gaat’ (nogal vrij vertaald). Beantwoord je de vraag positief dan krijg je een shotglaasje met daarin een lekker (sterk!) likeurtje. Weer eentje om toe te voegen aan de rij likeurtjes die ze in de omgeving serveren.

8. Dansen in de sneeuw

Want zeg nou zelf, wanneer ga je anders dansen in de sneeuw?
Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==Um9jayBUaGUgcGlzdGVzIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==

9. Speurtocht

En alsof de optredens nog niet voor genoeg entertainment zorgen, is er ook nog een “treasure hunt”. Een heuse speurtocht door het skigebied. Er zijn in totaal 17 punten gemarkeerd. Vind er minstens 8 van en wie weet win jij dan een gratis skipas!

10. Mega sneeuwballen gevecht

Als er op het podium uitdagend geroepen wordt of er nog wat sneeuwballen ‘in tha house’ zijn dan kun je wel raden wat er daarna gebeurt. De eerste paar sneeuwballen gaan nog heen en weer tussen het podium en de bezoekers, maar uiteindelijk mondt het uit in een sneeuwballengevecht dat zijn weerga niet kent.

Praktische informatie:

Slapen: Ik sliep bij Hotel Nagano in Les Gets, met een fijne spa om te ontspannen na een lange dag skiën en feesten.
Bereikbaarheid: Er zijn meerdere vluchten per week naar Genève, vanaf daar is het nog ongeveer 1,5 uur met de auto.
Wanneer: Het festival is elk jaar in de maand maart.
Meer info: Portes du soleil

Ook leuk om te lezen:
Tip: Wintersport zonder ski’s Op wintersport zonder ski's? Doen! Het Franse Portes du Soleil biedt een breed scala aan wintersportactiviteiten. Nieuwsgierig? Marre , 3 februari 2017 Tip: Portes du Soleil, zoveel meer dan skiën alleen! Ontdek Les Gets, Morzine en Châtel in Portes du Soleil, zoveel meer dan skiën alleen! Marre , 3 februari 2017 Wintersport: Skidorpen in de Savoie Mont Blanc Heleen: "Eind januari was ik een paar dagen in de mooie Savoie Mont Blanc. Ik bezocht drie dorpen die mij elk op hun eigen manier hebben betoverd." Heleen , 15 februari 2017 Wintersport: Short skibreak Val Tho Is dit nou de moeite waard: een bliksembezoek aan zo’n groot skigebied? Irene , 12 april 2017 Frankrijk: To ski or not to ski in Les Menuires Ken je dat gevoel, dat een weekje wintersport per jaar eigenlijk te kort is? Zet je schrap als Les Menuires bezoekt! Marre , 14 februari 2018 Wintersport: een weekend op de ski in Serre Chevalier Kort maar krachtig, een 4-daagse trip naar de sneeuw. Tips om het beste uit je weekend te halen en je korte skitrip betaalbaar te houden. Marleen , 17 maart 2018 Wintersport: Lente skiën, waarom? Een korte skitrip naar de Oostenrijkse Alpen, in de lente? DOEN! 3 redenen waarom lente skiën een goed idee is. Ellen , 12 april 2017 Tip: Lente skiën Het voorjaar is een uitstekende skiperiode voor liefhebbers van zon én sneeuw. Ga eens skiën in maart of april. Een aanrader! Marleen , 21 maart 2018 Wintersport: Skiën met pubers Pubers willen niets? Neem ze mee op wintersport en heb samen de grootste lol! 5 redenen waarom wintersport de beste pubervakantie is. Liesbeth , 22 maart 2018