Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Slapen bij de boer
Overnachten op een boerderij is nergens mee te vergelijken. De geur van hooi, overal groen, de geluiden van de dieren en de smaak van verse boerenproducten… Alle online en offline prikkels van de dagelijkse drukte zijn lekker ver weg, maar in andere opzichten worden je zintuigen juist flink verwend. En je kunt niet alleen slapen bij de boer – je mag ook meewerken als je wilt!

Het leven op een boerderij

Van tevoren weet je nooit precies wat je zult meemaken als je gaat overnachten op een boerderij. Misschien heb je geluk en wordt er net een kalfje geboren. Als je heel stil bent, kun je op een afstandje kijken hoe zo’n kleintje ter wereld komt. Maar ook een ritje op een tractor en het voeren van de dieren zijn leuke activiteiten.

Tegen het vallen van de avond kun je meelopen om de koeien uit de wei te halen. Pas op voor de koeienvlaaien en vergeet je fototoestel niet, want het is een mooi gezicht als ze in een lange rij teruglopen terwijl de zon ondergaat. Daarna is het tijd om ze te melken en vaak mag je ook dat even zelf proberen. Leuk voor kinderen, maar ook nog voor volwassenen!

Proeven van het boerenleven

Een leuk extraatje als je gaat slapen bij de boer is al het lekkers dat je op zo’n boerderij kunt proeven. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk ontbijtje met boter, kaas en eieren van de boer. Niet alleen kakelvers, maar vaak ook nog eens biologisch. En met een beetje geluk komt in de zomer het zelfgemaakte roomijs tevoorschijn.

Bijzonder slapen bij de boer

Je mag dan wel veel meebeleven op de boerderij, maar je hoeft zeker niet bij de koeien op stal te slapen. Er zijn allerlei bijzondere accommodaties bij de boer te vinden, van een rustiek vakantiehuis tot glamping in een safaritent en van slapen in een hooiberg tot logeren in een pipowagen.

Weet je al hoe jouw dagen en nachten op de boerderij eruit gaan zien?

Een jongen en meisje wandelen door een ondiepe beek tijdens hun kindervakantie op de boerderij.