Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Persoonlijk getest
VaarHuisjes Friesland
Varend 4-6 pers. vakantiehuis
2 - 6 personen
vanaf € 69 per persoon

Varende vakantiehuizen in Friesland

VaarHuis Cruises bieden je een unieke vakantie op de Friese meren. Je bent al vanaf één nacht welkom aan boord met zowel kleine als grotere gezelschappen voor een cruise, vakantie of bijzonder Hotel-B&B arrangement.

Verras je partner, familie of vrienden, ze weten écht niet wat ze meemaken. Er even tussenuit, wakker worden op het water, onthaasten, genieten… dat is méér dan een overnachting. Wil je een weekendje eropuit of een comfortabele vakantie? Met de vele meren, mooie natuur en pittoreske dorpjes is Friesland een geweldige vakantieplek.

HuisHavens en unieke vaarservice

Wanneer je met ‘de Varende Suite’ de wateren wil verkennen dan is deze uitsluitend te huur met unieke vaarservice. Na het varen gaat de crew, je gastheer, van boord. Je geniet van 100% privacy en er zijn geen andere gasten aan boord. Vaarervaring of vaarbewijs is dus niet noodzakelijk. Wil je niet varen maar gewoon een huisje op het water huren? Het VaarHuis wordt voor je aangemeerd op de gewenste locatie in één van de sfeervolle Friese HuisHavens: Joure, Akkrum en Terherne.

Het ScheepsHuisje

Het bekendste VaarHuis is het type ScheepsHuisje, waarmee je veel bekijks hebt. De varende huizen hebben de mobiliteit van een motorjacht en het comfort van een vakantiehuisje met de luxe van een hotel. Het is vooral uniek omdat je samen met je partner of gezelschap aan boord verblijft en beleeft hoe bijzonder slapen op het water is. Dit vakantiehuis op het water ziet er aan de buitenkant misschien simpel uit, van binnen blijkt het verrassend ruim, luxe en comfortabel.

Wat kun je verwachten aan boord?

Er is overal stahoogte en de boot heeft comfortabele slaapplaatsen voor 2 tot maximaal 6 personen. De tarieven zijn niet per huisje maar altijd – per persoon per nacht. De crew past, in overleg met de gasten, het aantal benodigde VaarHuisjes hier op aan. Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt (hotellinnen) en is er een ‘VaarHuis startpakket’ inclusief luxe handdoeken & zeepjes aanwezig. Extra krijgt je een aantal cupjes Nespresso koffie, thee, suiker/creamer, aantal blokjes haardhout, vaatwasblokje, toiletpapier, vuilniszakje, vaat-, thee- en een handdoekje. Geniet (naast centrale verwarming) van de sfeervolle houthaard, een eigen luxe badkamer met ruime douche en toilet, complete keuken met combi-oven, koelkast, vaatwasser en een Nespresso koffiemachine. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is aanwezig aan boord: puur en zorgeloos genieten!

Bijzondere arrangementen aan boord

Naast een overnachting kun je unieke vaararrangementen boeken. Populair bij gasten is het bruidssuite arrangement, maar ook een losse vaartocht en de ontbijt- tapas- of high tea cruises maken je uitje bijzonder. Wil je meer avontuur? Boek dan een unieke cruise overnachting ‘buitengaats’. Je overnacht met het ScheepsHuisje op een bijzonder plekje in de natuur of bij een pittoresk Fries dorpje. Vul je ultieme beleving aan. Huur een kano, sup board, sloep of zeilbootje erbij om zelf de omgeving te verkennen en, als je eens niet wilt uiteten, is het gezellig koken en dineren aan boord.

Bezig...
Ga naar de website


VaarHuisjes Friesland Zijl 1, 8501 AZ Joure

Thema's uit dit plekje
Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: