Even geduld...

Op zoek naar een mooi, luxe en persoonlijk hotel in Amsterdam? Ik kan je Pillows Anna van den Vondel van harte aanbevelen. Gevestigd in een monumentaal pand aan de rand van het Vondelpark. Niet alleen mooi, ook fijn! Een boutique hotel waar design, luxe en een comfortabel woonkamergevoel samenkomen!

Pillows Anna van den Vondel ligt op een prachtige locatie, in een zijstraat van de Overtoom, direct aan het Vondelpark. Achter de gevel van een mooi gerenoveerd 19e eeuws pand vind je 30 kamers, allemaal anders van formaat, van kamers in het souterrain tot suites onder de oude gebinten. Allen in dezelfde warme stijl.

Wat direct opvalt zijn de kleuren in het hotel; donker, grijsblauw, ijsgroen, lichtgrijs, wit en materialen als hout, goud, fluweel en marmer. Hoewel je bij lichtgrijs, ijsgroen en marmer niet direct aan warmte denkt, voelt het hotel als een warm bad. En dat is precies de doelstelling van het hotel: je wordt welkom geheten alsof je bij vrienden thuis logeert.

Ik vind het heerlijk! Als je me al wat langer volgt, dan weet je dat ik niet zo vaak in de stad te vinden ben. Ik vermijd bij voorkeur drukte en ben liever in de natuur te vinden, met ruimte om me heen. Voor mij is dit boutique hotel een uitkomst, een verademing na een dag in de stad. De perfecte plek om terug te keren: een warm thuis en een oase van rust. Het is moeilijk voor te stellen dat het zo centraal in onze hoofdstad ‘s nachts zo stil is.

Pillows Hotel Anna van den Vondel

Anna van den Vondel leefde in de 17e eeuw, ze was de dochter van dichter Joost van den Vondel (de prins der dichters), naar wie het Vondelpark vernoemd is. Joost van den Vondel schreef het kortste gedicht ooit: ‘U, Nu’. Dit gedicht omschrijft doeltreffend het concept van het boutique hotel, waar jij als gast voorop staat, 24 uur per dag.

Het Pillows hotel onderscheidt zich van andere hotels door de persoonlijke aandacht. Hier geen standaard receptie, geen standaard incheck procedure, geen balie om je te melden, maar een warm welkom door de gastheer of gastvrouw. De host des huizes wijst je de weg in huis, deelt zijn/haar insider tips voor je verblijf in Amsterdam en voorziet je van een hapje en drankje, 24 uur per dag!

‘s Morgens heb je de keuze om de dag te beginnen met het ontbijtbuffet of om je ontbijt zelf samen te stellen. Een verse jus, Griekse yoghurt met granola, vers fruit… heerlijk! Met zo’n start en de oprechte gastvrijheid ben je weer opgeladen voor een dag in de stad!

Praktische informatie:

Zin gekregen in een stedentrip Amsterdam?

Wat? Pillows Anna van den Vondel Hotel
Waar? Anna van den Vondelstraat 6, 1054 GZ Amsterdam
Vanaf: € 155 per nacht

Ook bijzonder: Vondice hotel.