Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Slow travel
Heb je wel eens van Slow Travel gehoord? Slow Travel is de filosofie van vertragen en daarmee helemaal de filosofie van Bijzonder Plekje. Eigenlijk is Slow Travel niets nieuws. Want we kennen toch allemaal het gevoel dat we het in onze vrije tijd vooral lekker rustig aan willen doen?

Wie langzaam reist, ontdekt meer

Meer »

Van haasten naar vertragen

Toch schieten we onbewust ook tijdens vakanties en op vrije dagen in de modus van ‘moeten’ en ‘druk, druk, druk’. Als we ergens zijn waar we nog nooit zijn geweest, willen we alle highlights gezien en gedaan hebben. Anders komen we thuis met het gevoel dat we iets hebben gemist.

Maar dat is een denkfout! Want wie langzaam reist, ontdekt meer. Wie rustig reist, ziet meer. Vakantie is er juist voor bedoeld om uit het ritme van haasten en werken te komen en te genieten van de tijd en de plek waar je bent. Je zou Slow Travel dus ook wel mindful reizen kunnen noemen.

Zo doe je dat!

Lijkt Slow Travel jou ook wel wat? Begin er dan meteen mee. Dat is helemaal niet ingewikkeld! Je zoekt gewoon een fijn plekje (daarvan vind je er op deze website genoeg) en blijft daar een tijdje. Zo heb je eindelijk tijd voor een goed gesprek of dat ene boek dat je al tijdenlang wilt lezen. Maar je kunt ook urenlang mensen kijken op een terrasje, of helemaal opladen door voor de verandering eens toe te geven aan de neiging om overdag even een dutje te doen. Als je toch op pad wilt, slenter dan eens doelloos rond door de straatjes van een onbekend stadje. Op die manier zie je misschien geen beroemde bezienswaardigheden, maar ontdek je gegarandeerd schilderachtige huisjes, gezellige koffietentjes en mooie parken die in geen enkele reisgids staan.

Ideale plekken om de switch naar Slow Travel te maken vind je op Bijzonder Plekje. Kijk er maar eens naar – en neem er de tijd voor!Ook leuk om te lezen:
Bed and breakfasts met de lekkerste ontbijtjes Een van de voordelen van overnachten bij een B&B is het ontbijt, vaak een feestje! Onze favoriete ontbijt B&B's vind je hier. Marleen Brekelmans, 8 juni 2017 5 tips voor een (gratis) genietmoment 5 Tips om meer te genieten; leef bewust en in het moment. Maak gebruik van deze tips voor meer genietmomenten, klein geluk. Marleen Brekelmans, 3 januari 2014 Eropuit: actief ontspannen in Laag Holland Zin in een ontspannen dagje uit? De regio Laag Holland, ten noorden van Amsterdam, is verrassend veelzijdig. Ga fietsen, wandelen... Marleen Brekelmans, 16 mei 2017 Drenthe: Eethuis en natuurcamping Voscheheugte Een nachtje in een design trekkershut van natuurkampeerterrein de Voscheheugte in Drenthe. Lees waarom iedereen zo'n nachtje moet ervaren! Marleen Brekelmans, 7 maart 2016 Bijzonder overnachten bij Getaway Deluxe 01 Daar waar de Achterhoek langzaam overgaat in Salland staat in de natuur een heel fijn vakantiehuis: Getaway Deluxe 01, aan een zandweg. Marleen Brekelmans, 18 februari 2017 Stedentrip: Midweekend Maastricht Ontdek de stad in alle rust! Een weekend Maastricht is zo gepland, maar heb je er wel eens aan gedacht om je weekend doordeweeks te plannen? Een midweekend! Marleen Brekelmans, 12 juli 2018 Stedentrip: Digitale detox in Maastricht Een stedentrip maken zonder je smartphone te gebruiken? Een digitale detox in de stad brengt je veel extra's. Ga naar Maastricht en ontdek zonder prikkels. Marleen Brekelmans, 13 juli 2018