Even geduld...

In vervolg op mijn vorige blog over gezelligheid, knusheid oftewel smûk gaan we voor deze 2e tour door Friesland naar de Zuidwesthoek van Friesland. We gaan naar Sneek, met op zaterdag een pitstop in Uitwellingerga, Bolsward en Hemelum.

RmxpbmUgd2F0ZXJmYXZvcmlldGVu

Vanuit Joure, met de gezellige Midstraat, vertrekken we richting Sneek. Ga je op zaterdag, rijd dan binnendoor via Uitwellingerga. Hier vind je namelijk Loodz88, alleen op zaterdag geopend (een enkele keer ook op zondag). Deze grote loods staat vol met vintage recycle hebbedingen zoals scrabwood kasten, industriële bakken en lampen, vlaggetjes, kussens, kaarsen, kerststerren… van alles. De eigenaresse Nienke selecteert alles zelf en zodra er een container aankomt in Rotterdam zit zij er met haar neus bovenop om de mooiste spullen uit te zoeken. Veel artikelen komen uit India, zoals bijvoorbeeld de meubels, gemaakt van bij elkaar gezocht hout. 

Loodz88 – Buorren 88 Uitwellingerga 

TG9vZHo4ODI=TG9vZHo4ODM=

Shoppen in Sneek

We rijden door naar het centrum van Sneek, rondom de prachtige Waterpoort, signatuur van Sneek. In de Scharnestraat vind je Katrein Kunst. Deze kleine schattige winkel staat vol met vrolijkheid. Boekjes, speelgoed, servies, sieraden, tasjes, kaarten, tape, alles in vrolijke kleuren. Hier slaag je altijd, ook al ben je niet op zoek. Kijk goed rond, dan ontdek je steeds weer iets nieuws.

Katrein Kunst – Scharnestraat 11, Sneek

S2F0cmVpbiBrdW5zdCAxS2F0cmVpbiBrdW5zdCAy

We lopen door naar het Grootzand. Hier aan het water vind je Sterk & sVeer. Dit is de grote zus van Katrein Kunst. Het aanbod bestaat uit meubels, accessoires, hebbedingen, kaarten, schoenen, kleding, echt van alles. Eén groot avontuur. Neem rustig de tijd en wees gewaarschuwd: hier kom je niet met lege handen naar buiten. 

Sterk & sVeer – Grootzand 48, Sneek

U3RlcmsgJiBzVmVlcjEgU3RlcmsgJiBzVmVlcjM=

Op naar de volgende winkel, Nio & Elva op het Kleinzand. Deze prachtige lichte winkel staat vol Scandinavisch design. Veel glaswerk, servies, keukenattributen, woonaccessoires met een stoere uitstraling. Hier gaat je hart wel sneller kloppen.

Nio & Elva – Kleinzand 11, Sneek

TmlvIGVuIEVsdmE=

Bijkomen in Bolsward

We vervolgen onze tour en vertrekken naar Bolsward. Tijd voor een lekkere tussenstop By Pimpé. Deze bijzondere tearoom mét winkel vol woonhebbedingen heeft een bijzonder concept. Het is een zorg- en leerbedrijf voor jongeren en volwassnen met een verstandelijke beperking. Ze helpen in de bediening en maken producten waarvan een deel ook in de winkel wordt verkocht. Elke dag ruik je de versgemaakte taart die uit de oven komt. Lekker even bijkomen en sneupen dus.

By Pimpe – Jongemastraat 31, Bolsward

QnkgUGltcGUgMQ==QnkgUGltcGUgMg==

In Bolsward heb je ook een prachtige schoen- en kleding winkel: LAVA. Hier verkopen ze merken die allen geselecteerd worden op kwaliteit. Zowel de kleding en schoenen hebben een tijdloze basic maar toch luxe uitstraling. Hier kocht ik mijn eerste WODEN sneakers. Sindsdien is het één van mijn verslavingen, deze sneakers zijn echt een feestje voor je voeten. Ze zien er leuk uit en zitten zalig. Nee, ik heb geen aandelen, ben gewoon bijzonder enthousiast…

LAVA – Marktstraat 1, Bolsward

TEFWQTE=

Op naar Hemelum

Tot zover de winkels, graag je aandacht voor het volgende: ben je toevallig 9 of 10 december in de buurt, dan moet je echt proberen om naar de Flinke Winter Favorieten van It Flinkeboskje in Hemelum gaan. Op deze prachtige locatie, 1 straat, 2 boerderijen, midden in de Friese weilanden, wordt alles omgetoverd tot een heus winterwonderland. Je kunt hier shoppen in het weiland, maar dan wel behaaglijk in tenten met vuur en muziek. Dwaal door de kas, proef lekkernijen, koop een kerstboom, versiering of geniet van de sfeer. Zoals ze zelf zeggen “It’s the most wonderful time of the year!”

Flinke Winterfavorieten – It Flinkeboskje 1, Hemelum

RmxpbmtlIHdhdGVyZmF2b3JpZXRlbjI=RmxpbmtlIHdhdGVyZmF2b3JpZXRlbjM=

Ik verheug me elk jaar weer op het moment dat ik mijn zolder op ga en uit alle hoeken en gaten de kerstversiering te voorschijn tover om het huis bommetje vol te zetten met kerstattributen. Dit jaar gaan we voor wit, goud én hout, geinspireerd op het huis van Lil’Kleine, gezien in het programma Chantal blijft slapen.

'Als je een beetje wil chillen, is dat geen probleem… want ik heb hout en goud…' Klinkt zo knus en gezellig; echt smûk!

Fijne decembermaand en tot ziens in Friesland,
Lotte

aWxsdXN0cmF0aWUgc211aw==