Even geduld...

Kleinschalige spa en wellness

geschreven door
Marleen Brekelmans
Wat kunnen een paar uurtjes wellness een mens toch goed doen! Die weldadige warmte, het water om je heen, ontspannende geuren… Schiet je van het idee alleen al in de stress en denk je bij wellnesscentrum meteen aan grote mensenmassa’s? Dat is helemaal niet nodig. We hebben een paar kleinschalige spa's voor je ontdekt, waar iedereen zich fijn voelt. Sommige net even anders dan anders, voor het ultieme wellnessgevoel!

Het échte genieten

Dat een spa of wellnesscentrum kleinschalig is, wil niet zeggen dat ze minder te bieden hebben. Integendeel! Door de kleinschaligheid ervaar je zoveel meer. Het persoonllijke karakter, de benadering, het echt kunnen ontspannen omdat er zo weinig andere mensen zijn; heerlijk! 

Een goed voorbeeld is het Betuwsch Badhuys, waar je met maximaal 8 personen per dag terecht kunt. Er zijn sauna's, voetenbaden, een stoombad, bubbelbad en een dompelton en die deel je maar met enkele andere gasten. Je kunt het Badhuys zelfs privé afhuren voor een maximum van 16 gasten. 

Een ander fijn voorbeeld is de Five City Spa in Utrecht, een kleinschalige spa die 7 dagen per week geopend is. Geen sauna's maar wel de beste massages en schoonheidsbehandelingen die je je kunt wensen.

Schoonheidsbehandeling in een kleinschalige spa.Kleinschalige spa en wellness
Wellness Betuwsch Badhuys Wellness, Betuwe vanaf € 35 per persoon
2 - 16 pers.
Op zoek naar een kleinschalig wellness adres? Het Betuwsch Badhuys biedt wellness in de weilanden, tot max. 8 (-16) personen.
Five City Spa Spa, Utrecht vanaf € 38 per persoon
tot 2 pers.
Five City Spa in Utrecht, een laagdrempelig adres voor een goede massage of gezichtsbehandeling. Pure verwennerij! Duo, pregnancy, mama massages.
NatuurSpa Landschot Wellness, Noord-Brabant vanaf € 67 per persoon
tot 10 pers.
De natuurspa is een uniek concept, met bijzondere wellness behandelingen. Kleinschalig en anders dan anders. Optimale ontspanning. Met B&B.
B&B en wellness De Rijsgaardhoeve B&B en wellness, Veluwe vanaf € 120 per nacht
tot 14 pers.
Aan de rand van de Veluwe vind je deze kleinschalige wellness, met bijzondere sauna's en treatments. Blijf romantisch overnachten in de luxe B&B.
Nooz - wellnessreis naar het paradijs B&B met wellness, Antwerpen vanaf € 95 per persoon
tot 5 pers.
Unieke privé wellnesservaring in de Kempense bossen, helemaal anders dan de klassieke wellness. Met of zonder overnachten. Design, exclusief.
Loft aan het Water B&B met wellness, Antwerpen vanaf € 85 per persoon
tot 4 pers.
Privé wellness waar je ook nog kunt overnachten, dat kan bij Loft aan het Water in de Kempen. Ultieme ontspanning en luxe.
Wellnesshotel Wu Wei Wellness en hotel, West-Vlaanderen vanaf € 99 per nacht
Een kleinschalig wellnesshotel in een voormalige drukkerij in het Belgische Kortrijk. Industrieel gecombineerd met design & ontspanning.
B&B en wellness Bo Ness Wellness & logeerboot, Limburg België vanaf € 105 per nacht
Een bijzondere B&B, op een boot in de stad Hasselt. Met wellness. Geniet in de sauna, Dutch Tub, duo bad en blijf overnachten in de B&B.

Unieke behandelingen

Daarnaast bieden de geselecteerde adressen in de meeste gevallen ook net even andere behandelingen aan. Bij de NatuurSpa in Hoogeloon zijn de behandelingen samengesteld uit datgene dat de natuur te bieden heeft. Stomen in het hooi, dompelen in de wei, behandelen met klei... De wellness van de Rijsgaardhoeve biedt je o.a. een sauna voor twee, een modderbad, relaxen in oma’s kruidenkeuken en een natuurlijke zwemvijver. 

Na een dag ben je herboren en ga je opgeladen weer naar huis.

NatuurSpa Landschot

Blijven slapen?

Het kan zijn dat je aan het einde van de dag helemaal rozig naar buiten komt en helemaal niet in de stemming bent om het drukke verkeer in te duiken. Blijf dan een nachtje slapen zodat je direct vanuit de whirlpool het bed van je B&B in kunt duiken. Het Betuwsch Badhuys heeft een schattige pipowagen in de tuin staan, bij de Rijsgaardhoeve overnacht je in bijzondere plaggenhutten en bij de NatuurSpa in stijlvolle gastenkamers van de gasterij. 

Met welke wellness ga jij jezelf verwennen?

B&B Rijsgaardhoeve
Leuk om te lezen