Even geduld...

Ben je in de Achterhoek en in de buurt van het vestingstadje Groenlo? Plan dan je lunch, borrel of diner in bij Stadscafé en Boothuis Welgelegen. De setting: een klassieke villa uit 1890 met daaraan vast een industriële stoere serre. Heb je iets te vieren? Dan kies je voor het sfeervolle boothuis. Gastblogger Laura van Travelvibe* nam alvast een voorproefje!

Stoer & stijlvol

Neem binnen in de villa plaats in een gezellige zithoek, aan een intieme tafel voor twee of kies voor een overzichtelijk plekje op een comfortabele kruk aan de bar. Aan het interieur is veel aandacht besteed. Knalgeel wordt afgewisseld met mooi groen en donkergrijs en overal hangen robuuste dierenschilderijen. Ferme lampen aan het plafond en de meubels in natuurlijk leer, hout en staal. De snijtafel in de serre is een echte eyecatcher. Hier worden dan ook de lekkerste borrelplanken bereid. In de winter knappert het haardvuur, in de zomer geniet je buiten in de tuin. Neem plaats onder de fruitbomen of aan de stadsgracht van Groenlo. In de kas vind je geurende kruiden en pluk je verse muntthee.

Klassieker en fijne proeverijen

Op het menu van Welgelegen vind je verder smakelijke vis en vlees klassiekers en fijne proeverijen, vaak aangepast aan het seizoen. Leuk op de lunchkaart: ‘wandeling door de kaart’ met verschillende kleine gerechten. Ook aan de kinderen is gedacht; zij kunnen zelf aan de slag een DIY-gerecht. Alleen een drankje? Kies een glaasje van de wijnkaart, cocktails, maar ook verschillende bieren, bites en koffiespecials.

Praktische informatie:

Wat? Stadscafé en Boothuis Welgelegen
Waar? Ruurloseweg 1, 7141 KA Groenlo
Kinderen? welkom
Bijzonder: sfeervol binnen én buiten
Leuk: in combinatie met vestingstad Groenlo

TIP: Maak er een bijzondere dag van en ga met een lelijk eendje van Duckstoer op pad en breng een bezoek aan het Stadscafé. 

Blijven slapen in de Achterhoek?

* Over Laura van Travelvibe:

Travelvibe: 30 Plus Reisblog & Reisfotografie van Laura van den Biggelaar en Yvon Reitsma. Samen, maar ook onafhankelijk van elkaar, reizen de dames graag zo veel mogelijk. Met enthousiasme schrijven ze op Travelvibe over hotspots, bestemmingen en travel musthaves. Tijdens een persreis georganiseerd door de Gelderse Streken bezocht Laura de stad Groenlo en het prachtige Stadscafé Welgelegen, een echt bijzonder plekje wat niet mag ontbreken op Bijzonderplekje.nl (aldus Laura).

Nieuwsgierig naar Travelvibe? Neem snel een kijkje! 

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: