Even geduld...

Het duurt nog even, maar ik kijk er al helemaal naar uit: de feestdagen in december! De tijd van sinterklaasgedichtjes schrijven, kerstboom versieren en oliebollen eten. En als je jouw lover or friend met een tof cadeau wilt verrassen, heb ik alvast een goede tip: het Stadskookboek Antwerpen. Liefst in combinatie met een citytrip naar de stad zelf natuurlijk!

Waar in Antwerpen drink je de lekkerste koffietjes, kun je brunchen en vind je de beste frituur, koffiekoeken of verse vis? In het Stadskookboek Antwerpen proef je de stad!

UW05bGF5QXg=U3RhZHNrb29rYm9layBBbnR3ZXJwZW4=

‘t Boek

Marlies en Marie, twee enthousiaste Antwerpse journalisten, namen de afgelopen maanden de culinaire kant van hun ‘werelddorp’ (ook wel: ’t Stad) onder de loep. Ze spraken met chefs over de liefde voor het vak, probeerden thuis recepten uit en rangschikten de leukste adresjes per stadsdeel of thema. Het resultaat kun je nu bewonderen in het prachtige Stadskookboek Antwerpen, waarvoor de auteurs ook de foto’s voor hun rekening namen – over multitalent gesproken. Hoe leuk is het om aan de hand van dit boek Antwerpen te ontdekken?

‘t Stad

Heel leuk, kan ik je vertellen. Op uitnodiging bezocht ik onlangs verschillende bijzondere plekjes in de stad tijdens een Walking Dinner. Van een aperitief in op-en-top wijnbar Belgian Wines naar een waanzinnig lekkere salade van groentechef Seppe Nobels in Graanmarkt 13. Genieten van verse sushi (en oké, ook van chef Dimitri Proost in actie) in DIM. En na een lekker ijsje bij Gelato Factory de avond afsluiten met een cocktail in het stijlvolle Belroy’s Bijou. En dit is nog maar een greep uit de vele adressen die in het boek staan. Antwerpen is hip en creatief en héél lekker!

VW1WemRHRjFjbUZ1ZENCdFlYSnJkQ0F5UTJobFppQlRaWEJ3WlE9PQ==UW1Wc1oybGhiaUJYYVc1bGN3PT0=VW1WemRHRjFjbUZ1ZENCdFlYSnJkQT09

Eat-read-sleep-repeat

Natuurlijk kon ik het niet laten om – tussen het eten en drinken door – één van de mooiste boekwinkels van Antwerpen binnen te lopen. Ja hoor, daar lag het Stadskookboek Antwerpen al te pronken in Boekhandel Stad Leest. Gaat jouw hart ook sneller kloppen van boeken en kaartjes? Sla dit klein-maar-fijn paradijsje dan niet over. Leuk weetje: Wouter Cajot van Stad Leest is lid geweest van het Boekenpanel van De Wereld Draait Door.

VTNSaFpDQnNaV1Z6ZENBeQ==

Vol van al het lekkers en alle indrukken? Dan zoek je natuurlijk liefst een bedje op in Bijzondere Plekjes als B&B Koto. Het hippe hotel Indigo Antwerp is ook een aanrader!

U0c5MFpXeHJZVzFsY2lBeA==U0c5MFpXd2dNZz09

Stap in de voetsporen van Marlies en Marie en geniet met Stadskookboek Antwerpen van al het lekkers en moois dat de stad te bieden heeft. En laat je thuis inspireren door de Antwerpse chefs en duik de keuken in met hun recepten.

 

Bestel jouw Stadskookboek Antwerpen hier

Praktische informatie:

Stadskookboek Antwerpen: Geschreven door Marlies Beckers en Marie Monsieur. Uitgever Mo’Media. Te koop in de boekhandel en online voor 24,95 euro.
Slapen: Ik sliep in hotel Indigo Antwerp. Een hip hotel op een handige locatie: vanaf het treinstation ben je er in een paar minuutjes!
Vervoer: Antwerpen is heel gemakkelijk te bereiken met de trein. Plan je reis op http://www.nsinternational.nl.
Persoonlijk tip: Otomat. Hier beloven ze je hemelse pizza’s en ik kan niet anders zeggen: het is waar. Zowel voor lunch als diner kun je hier heerlijke én originele pizza’s delen. Met biergist in de bodem. In een gave setting. Om vervolgens op wolkjes verder te zweven door stadsdeel ’t Eilandje.

VDNSdmJXRjBJREk9VUdsNmVtRT0=