Even geduld...

Twee Antwerpse journalisten namen de culinaire kant van hun stad onder de loep. Het resultaat kun je bewonderen in het prachtige Stadskookboek Antwerpen. Hoe leuk is het om aan de hand van dit boek Antwerpen te ontdekken? Spoiler: heel leuk! Maak er gelijk een stedentrip van.

Waar in Antwerpen drink je de lekkerste koffietjes, kun je brunchen en vind je de beste frituur, koffiekoeken of verse vis? In het Stadskookboek Antwerpen proef je de stad!

‘t Boek

Marlies en Marie, twee enthousiaste Antwerpse journalisten, namen de afgelopen maanden de culinaire kant van hun ‘werelddorp’ (ook wel: ’t Stad) onder de loep. Ze spraken met chefs over de liefde voor het vak, probeerden thuis recepten uit en rangschikten de leukste adresjes per stadsdeel of thema. Het resultaat kun je nu bewonderen in het prachtige Stadskookboek Antwerpen, waarvoor de auteurs ook de foto’s voor hun rekening namen – over multitalent gesproken. Hoe leuk is het om aan de hand van dit boek Antwerpen te ontdekken?

‘t Stad

Heel leuk, kan ik je vertellen. Op uitnodiging bezocht ik onlangs verschillende bijzondere plekjes in de stad tijdens een Walking Dinner. Van een aperitief in op-en-top wijnbar Belgian Wines naar een waanzinnig lekkere salade van groentechef Seppe Nobels in Graanmarkt 13. Genieten van verse sushi (en oké, ook van chef Dimitri Proost in actie) in DIM. En na een lekker ijsje bij Gelato Factory de avond afsluiten met een cocktail in het stijlvolle Belroy’s Bijou. En dit is nog maar een greep uit de vele adressen die in het boek staan. Antwerpen is hip en creatief en héél lekker!

UW1Wc1oybGhiaUJYYVc1bGN3PT0=

Eat-read-sleep-repeat

Natuurlijk kon ik het niet laten om – tussen het eten en drinken door – één van de mooiste boekwinkels van Antwerpen binnen te lopen. Ja hoor, daar lag het Stadskookboek Antwerpen al te pronken in Boekhandel Stad Leest. Gaat jouw hart ook sneller kloppen van boeken en kaartjes? Sla dit klein-maar-fijn paradijsje dan niet over. Leuk weetje: Wouter Cajot van Stad Leest is lid geweest van het Boekenpanel van De Wereld Draait Door.

VTNSaFpDQnNaV1Z6ZENBeQ==

U0c5MFpXeHJZVzFsY2lBeA==U0c5MFpXd2dNZz09

Stap in de voetsporen van Marlies en Marie en geniet met Stadskookboek Antwerpen van al het lekkers en moois dat de stad te bieden heeft. En laat je thuis inspireren door de Antwerpse chefs en duik de keuken in met hun recepten.

Bonustips:

1. Balls & Glory

In het oude havenkwartier op’t Eilandje ontstaan vlakbij het MAS (Museum aan de Stroom) allemaal bijzondere initiatieven. Een van die concepten is Balls & Glory, een ballentent in het FelixPakhuis aan de Godefriduskaai. Ballentent klinkt negatief, maar niets is minder waar! Bij Balls & Glory eet je namelijk de lekkerste Vlaamse gehaktballen, gevuld met innovatieve, pittige vullingen; gehuld in een modern kleedje en voorzien van de nodige glory. No-nonsense, lekker, lokaal & origineel. Balls & Glory zit in het FelixPakhuis samen met de mArkt, een unieke food concept store waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en aperitief. Maar ook voor de allerbeste ingrediënten, culinaire hebbedingetjes en originele kookboeken.

2. Vitrin Café

Vitrin ligt aan de Marnixplaats in de wijk Zuid en is een trendy eetcafé. Een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, waar je geniet van een ontbijtje, de lekkerste cappuccino’s en huisgemaakte soep en broodjes. Het interieur is eenvoudig en opvallend, met veel houten constructie platen. ‘s Avonds is Vitrin the place to be voor een lekker Belgisch pintje, leuk om even binnen te stappen na je diner bij Fiskebar om de hoek.

Bestel jouw Stadskookboek Antwerpen hier

Praktische informatie:

Stadskookboek Antwerpen: Geschreven door Marlies Beckers en Marie Monsieur. Uitgever Mo’Media.
Slapen: Ik sliep in hotel Indigo Antwerp. Een hip hotel op een handige locatie: vanaf het treinstation ben je er in een paar minuutjes!
Vervoer: Antwerpen is heel gemakkelijk te bereiken met de trein. Plan je reis op http://www.nsinternational.nl.
Persoonlijk tip: Otomat. Hier beloven ze je hemelse pizza’s en ik kan niet anders zeggen: het is waar. Zowel voor lunch als diner kun je hier heerlijke én originele pizza’s delen. Met biergist in de bodem. In een gave setting. Om vervolgens op wolkjes verder te zweven door stadsdeel ’t Eilandje.