Even geduld...

Ooit gehoord van Staycation? Het is een samenvoeging van ‘stay’ en ‘vacation’ en staat voor thuisblijfvakantie. Deze vorm van vakantie vieren is hip en komt steeds vaker voor. Vakantiedagen worden gevuld met dagjes uit en trips in eigen land. Je kunt van dag tot dag doen waar je zin in hebt en mocht je toch nog even weg willen, een nachtje of weekendje weg is zo geboekt.

Anne de Buck, van het succesvolle blog Your Little Black Book, springt in op deze trendy vorm van vakantie vieren met haar nieuwe boek Staycation. In de Staycation Guide vind je maar liefst 22 city trips in Nederland en België (eigenlijk 21 city trips en 1 eiland guide). Genoeg inspiratie dus, voor een zomervakantie in eigen land. En heel eerlijk, al ga je tijdens je staycation helemaal nergens naar toe, dan is dit boek alleen al heerlijk om door te bladeren!

Hoe plan je het perfecte weekendje weg?

Als wereldreiziger weet Anne als geen ander hoe je een weekendje weg zo goed mogelijk plant. Haar ervaring en tips deelt ze graag met je. Hoe ontdek je de leukste adressen in de stad? In drie stappen legt Anne uit hoe je het beste uit je stedentrip haalt.

Stap 1 Build: Maak een (online) adressenboekje waarin je tips verzamelt die je leest, ziet en krijgt. Wanneer je een trip wilt maken, kijk je in je boekje om te zien wat voor plekjes je al weet.

Stap 2 Search: Surf op het web en ontdek. Dat kan o.a. via Instagram, Pinterest, Youtube en Facebook. Zoek naar leuke locals, influencers, fotografen etc.

Stap 3 Discover: Er gaat niets boven de pret van het zelf ontdekken. Spontane ontdekkingen zijn de leukste, dus laat ruimte over om zelf op pad te gaan en wijk af van de gebaande paden.

Aangevuld met tips om het beste hotel te vinden, kan jouw stedentrip al bijna niet meer stuk.

Tips voor de leukste steden in Nederland en België

Uiteraard ontbreekt woonplaats Amsterdam niet bij de mooiste stedentrips, daarnaast neemt Anne je mee naar o.a. Middelburg, Zwolle, Groningen en Delft. Voor België staan de bekendste toeristische steden beschreven, maar daarom zijn ze niet minder aantrekkelijk.

In elke stad vind je tips in de categorieën Stay, Food & Drinks en Shoppen. Het leukste? Anne laat locals aan het woord die hun favorieten met je delen. Eigenaren van conceptstores, foodies en citybloggers vertellen je wat je echt niet mag missen in de stad van hun hart.

Op je bucketlist

Het allerleukste in het boek? Anne heeft 36 favoriete Instagrammers, YouTubers, bloggers en journalisten gevraagd naar hun tips, waaronder Bijzonder Plekje ambassadeur Jolanda en ik. Het resultaat? Een lijst met belevingen die iedereen een keer gedaan moet hebben, uiteraard in eigen land. Van picknicken in het bloesempark tot roadtrippen op Goeree-Overflakkee en van logeren bij Badhotel Bruin tot kanovaren in Dokkum.

Nieuwsgierig geworden?

Is jouw vakantie een thuisblijfvakantie en ben je benieuwd naar alle tips? Bestel snel jouw exemplaar van Staycation:

Titel: Staycation Guide van Anne de Buck – 224 pagina’s vol inspiratie
Uitgever: Terra
Prijs? € 20,-
ISBN: 9789089897695