Even geduld...

Dagje Antwerpen op de planning? Neem dit lijstje met 9 healthy hotspots mee! Gezond, lekker en ook nog eens mooi qua interieur.

1. Native

Op zoek naar een snelle en gezonde lunch? De bio bistro Native is de plek die je zoekt. De eigenaar is een grafisch designer die z’n leven heeft omgegooid en nu de lekkerste salades en hummus klaarmaakt. Drie dagen per week kun je hier ook aanschuiven voor het diner. Wel even opgeven & eten wat de pot schaft. Maar dat kan hier niet misgaan. Of doe wat ik deed en haal er een lekkere salade om op te eten in de trein naar huis.

Native – Munstraat 8, Antwerpen

QW50d2VycGVuIE5hdGl2ZQ==QW50d2VycGVuIE5hdGl2ZQ==

QW50d2VycGVuIE5hdGl2ZQ==QW50d2VycGVuIE5hdGl2ZQ==

2. Buchbar

Een lekker bakkie & een goed boek, what else do you need? Je vindt het allebei bij Buchbar. Een klein koffiezaakje – met gelukkig ook thee voor mij – en boekwinkel in een. Alle boeken zijn hand-picked door de eigenaresse! Hier begin je direct met lezen zodra je je boek hebt gekocht. Gezond soepje erbij en klaar.

Buchbar – Scheldestraat 79, Antwerpen

QnVjaGJhciBBbnR3ZXJwZW4=

3. Divers

Divers zegt zelf dat ze het meest gezonde cafe in Antwerpen zijn. Dat weet ik niet zeker, wel dat het er erg goed toeven is. Prachtig ingericht – dat vind ik soms nog wel fijner dan lekker eten – en heerlijk eten. Al het eten en de sappen zijn vrij van geraffineerde suikers of conserveringsmiddelen. Geen lactose, geen gluten en 100% vegan. Cold-pressed juice, superfood smoothie, smoothie bowl of een detox soepje? Het is er allemaal te krijgen. Of meenemen. En als je niet voor het gezonde eten gaat, ga dan even kijken hoe de gave muurschildering vordert. Ze zijn ‘m langzaam aan het inkleuren.

Divers – Volksstraat 9, Antwerpen

RGl2ZXJzIEFudHdlcnBlbg==QW50d2VycGVuIERpdmVycw==

SGVhbHRoeSBEaXZlcnM=

4. STAY Antwerp

Als je hier binnenloopt, denk je: maar dit is gewoon een winkel? Iets verder doorlopen en dan vind je achterin een leuk cafe met een fijne gezonde kaart. STAY is een boutique bar midden in het centrum. Het staat voor STYLE, TASTE & YOU. Dat is ook precies wat je krijgt; mooie kleren, accessoires, heerlijke lunch en nog veel meer om jezelf mee te verwennen. Ze hebben er een prachtige vloer en omdat het cafe zo verstopt zit, is het een goede plek om echt even rustig te zitten.

STAY Antwerp – Nationalestraat 49, Antwerpen

U3RheSBBbnR3ZXJwZW4=

5. Barchel

Barchel zal bij mij altijd in m’n herinnering blijven als een van de mooiste lunches die ik ooit at. Kijk nou wat een plaatje! Flatbread met Smashed Avocado, geitenkaas en gepocheerde eieren. En lekker joh! Het cafe zelf is ook prachtig. Lekker licht en open, met een warme sfeer. Zoals op zoveel plekken in Antwerpen ook hele vriendelijke bediening. Zoals ze zelf zeggen: we maken lekker eten, sterke koffie en mooie herinneringen. Een eindje uit het centrum maar de omweg zeker waard.

Barchel – Van Bréestraat 6, Antwerpen

QmFyY2hlbCBBbnR3ZXJwZW4=

6. Carotterie 2000

Hier kun je volledig vegetarisch en vegan ontbijten en lunchen. Of ga alleen voor de vegan chocoladetaart. Ook prima. Zou het er van binnen zo tof uitzien omdat Peggy haar job als productmanager bij het prachtige Belgische modemerk Essentiel opgaf om Carotterie te starten?

Carotterie 2000 – Sint Joris Poort 12, Antwerpen

7. Wild

Geopend door twee zussen met een missie om lekker gezond eten te maken. Wild zit verstopt in een zijstraatje, echt even zoeken. Het is er klein, gezellig en lekker. Wedden dat je er nog een keer heen wilt?

Wild – Grote Pieter Potstraat 21, Antwerpen

8. Local Store 2000

Eerlijk? Van buitenaf ziet het er weinig aantrekkelijk uit, maar bij binnenkomst vergeet je dat direct. Bij Local Store verkopen en maken ze alles met lokale producten. Niet alleen producten uit Antwerpen, maar de beste lokale producten over de hele wereld. Alle producten zijn ambachtelijk gemaakt en dat kun je proeven. Je kunt hier blijven rondkijken, er is geen stoel of bord hetzelfde. Ze verkopen leuke spulletjes – ik baal er nog steeds van dat ik geen inimini cactustje heb meegenomen…… En als je nog niet overtuigd bent: ze verkopen de chocolade van Baru – je weet wel die met marshmallow er in.

Local Store 2000 – Everdijstraat 20, 2000 Antwerpen

TG9jYWwgU3RvcmU=
(Foto: Local Store)

9. Wasbar

Of deze bar nou echt helemaal 100% gezond is weet ik niet, maar leuk is ie zeker. Niet meer wachten onder de saaie TL verlichting tot de wasmachine eindelijk klaar is, maar met een lekker koffietje of cocktail in een prachtige bar. Ook zonder dat je moet wassen erg leuk. In het weekend hebben ze een heerlijk brunchbuffet. Ook een lekkere plek om even te werken trouwens, de WiFi is er uitstekend.

Wasbar – Graaf van Egmondstraat 5, Antwerpen | Kammenstraat 25, Antwerpen

V2FzYmFyIEFudHdlcnBlbg==V2FzYmFyIEFudHdlcnBlbg==

V2FzYmFyIEFudHdlcnBlbg==V2FzYmFyIEFudHdlcnBlbg==

Nummer 10?

We moeten snel maar weer eens naar Antwerpen afreizen om de lijst compleet te maken met de 10e gezonde hotspot. Of heb jij voor ons de gouden tip?

Nadat je hebt gekozen voor zo’n gezonde lunch mag je jezelf wel belonen toch? Met een leuk cadeautje? Hou het nog even in de gezonde eco sfeer en ga langs bij Rewind. Pionier in Belgie als het gaat om eco design. Alle producten hier zijn vernieuwend en ook duurzaam geproduceerd. En ook nog allemaal even mooi. Zoals ik al eerder vertelde in mijn blog met de mooiste conceptstores van Antwerpen, zelfs de vaatdoekjes die hier je kunt kopen zijn prachtig. Gaan dus!

Blijven slapen?

Al die lekkere hotspots in 1 dag uitproberen, wordt een beetje veel… Maak er een weekendje of meerdaagse stedentrip van en blijf slapen bij een van de bijzondere plekjes:

Tip: Ontdek Antwerpen aan de hand van de stedengids van Time to momo.