Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Stedentrip België
Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een stedentrip? Denk dan eens aan België. Onze zuiderburen staan erom bekend dat ze als geen ander bourgondisch kunnen genieten en België is nog lekker dichtbij ook! Voor een stedentrip België heb je de historische binnensteden voor het uitkiezen. Met hun statige gebouwen, hippe hotspots en goede restaurants heb je alles wat je nodig hebt voor een paar gezellige dagen in België. We delen graag onze tips voor een bijzondere Belgische stedentrip.

Leuven

Leuven is zo leuk! De studententstad heeft een gezellig centrum, met nauwe straten, restaurants, mooie winkels. Het historische centrum bruist en leeft! Terrasjes op de Oude Markt, goede restaurants in de Muntstraat en hippe hotspots in combinatie met Belgische gastvrijheid. Ben je gek op Belgische biertjes? Dan mag je de Artois-brouwerij in Leuven niet missen.

Als je het Begijnhof in Amsterdam mooi vindt, kun je tijdens een stedentrip Leuven je hart ophalen aan twee Begijnhoven: het Grote en het Kleine.

Leuven

Stedentrip Antwerpen

Als je met het openbaar vervoer reist, begint een stedentrip Antwerpen al meteen goed. Want wat is het station van Antwerpen schitterend! In de historische binnenstad kom je vervolgens vanzelf terecht op de Grote Markt en heel veel andere mooie plekjes. Een terrasje of goed restaurant is nooit ver weg en rondom winkelstraat de Meir kun je heel fijn winkelen. Voor het beste uitzicht over de stad ga je naar het panoramadak van het Museum aan de Stroom (MAS).

Blijf niet alleen hangen in het centrum, maar huur een fiets en ontdek de buitenwijken.

Combineer je verblijf met een bijzondere slaapplaats! Bij Koto B&B, waar je na een inspirerende dag in de stad een verkwikkende duik in het zwembad kunt nemen.

B&B Koto

Stedentrip Brugge

Brugge is knus, romantisch en mooi. De stad wordt wel het ‘Venetië van het noorden’ genoemd. Het is dan ook een goed idee om tijdens je bezoek aan Brugge een rondvaart te maken – heerlijk relaxt! Een beetje over the top, maar toch ook wel leuk; een rondrit met een koets.

Chocoladeliefhebbers kunnen in chocolademuseum Choco Story alles te weten komen over chocolade en nieuwe smaakvarianten ontdekken.

Hoewel de stad klein is, is er veel te ontdekken, zeker ook op culinair gebied. We hebben de leukste hotspots voor je op een rij gezet en een bijzondere B&B in de stad geselecteerd.

Verblijf je liever net buiten de stad, om de hectiek te ontvluchten, dan zijn B&B de Weide Wereld en de Hoeve de Steenoven goede opties.

Centrum Brugge

Stedentrip Mechelen

Ook Mechelen heeft een Grote Markt met historische gevels en terrasjes. Geen zin in zere voeten? Vaar dan vanuit de Haverwerf door Mechelen over de Binnendijle. In de enige overgebleven stadspoort, de Brusselpoort, is nu een museum gevestigd.

Kies voor een originele overnachting bij Boat & Breakfast. Met de (gratis) vouwfietsen fiets je in elke minuten naar hartje stad. Een terrasje pikken, de mooie gevels bewonderen, winkelen; Mechelen bruist! Veerle tipt je graag de anders-dan-anders adresjes, die je zelf niet zo snel vindt.

Slapen op water bij Boat & Breakfast

Stedentrip Gent

Een stedentrip naar Gent is alleen al de moeite waard voor de bijzondere adressen die we voor je gespot hebben.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over alle bezienswaardigheden, culinaire hotspots en mooie winkels. Let’s go!Ook leuk om te lezen:
Stedentrip: 4x Lekker Leuven Culinaire hoogtepunten van Leuven: 4 x Lekker Leuven. Marleen , 13 december 2015 Stedentrip: Leuven is zo leuk! De Belgische stad Leuven is zo leuk. De stad is klein, knus, gezellig en bruist! Een fijne bestemming voor een stedentrip. Marleen , 24 mei 2016 Stedentrip: 5x Leuven in december Wat maakt Leuven zo leuk? 5 tips waarom een bezoek aan Leuven in december zo leuk is! Marleen , 12 december 2015 Stedentrip: 9x hotspots Brugge Aan de hand van de reisgids 100% Brugge dwaalden we door deze leuke stad. Bekijk onze ontdekkingen! Toffe koffietentjes, mooie conceptstores, hotspots ... Marleen , 3 maart 2016 Stedentrip: 9 healthy hotspots Antwerpen Dagje Antwerpen op de planning? Neem dit lijstje met 9 healthy hotspots mee! Gezond en lekker! Marre , 27 december 2016 Stedentrip: Antwerpen aanstekelijk inspirerend Een citytrip Antwerpen is altijd een goed idee. Extra leuk in de donkere dagen voor kerst. Prachtige lichtjes, ijsbaan, kerstmarkt... Marre , 20 december 2016 Stedentrip: To do in Antwerpen – deel 1 Weekend Antwerpen op de planning? Ontdek hier de laatste nieuwe hotspots en tips voor een bezoek aan de stad. Femke Ditmars, 16 september 2015 Stedentrip: To do in Antwerpen – deel 2 De leukste tips voor je bezoek aan Antwerpen. Slapen, koffietentjes en lunch. Hippe hotspots! Femke Ditmars, 4 oktober 2015 Stedentrip: To do in Antwerpen – deel 3 Femke ontdekt de leukste plekken van de stad. Lees haar tips voor Antwerpen deel 3. Femke Ditmars, 27 november 2015 Stedentrip: Gent – ruig & sophisticated Wellicht niet de eerste stad waar je aan denkt bij het kiezen van een stedentrip. Step outside the box en ga naar Gent! Marre , 5 oktober 2016 Stedentrip: Luik met een winters randje Luik is leuk voor een stedentrip! Vroeger een industriestad, vandaag de dag een gezellige plek met een leuke straatjes en toffe concept stores. Lotte Jongepier, 22 december 2016 Stedentrip: Vier de Winter in Antwerpen Winter in Antwerpen: van 10 december t/m 8 januari vind je in hartje stad héél veel leuks voor een wonderlijk eindejaar. Heidi , 8 december 2016 Stedentrip: 5x hotspots Mechelen Bezoek je Mechelen, dan moet je zeker even een ontbijtje, lunch of koffie bij een van deze tentjes doen! 5x de leukste adressen. Marleen , 6 maart 2017 Stedentrip: Mechelen, bruisende cultuurstad Een prachtige stad vol bezienswaardigheden, een historisch centrum, hippe koffietentjes en een Bourgondische cultuur. Marleen , 16 februari 2017 Stedentrip: Mooi Mechelen Eerlijk is eerlijk, de Belgische stad Mechelen is nooit in me opgekomen bij het plannen van een weekendje weg. En toch, zet 'm maar op je lijstje! Marleen , 9 maart 2017