Even geduld...

Als je, net als ik, gek bent op concept stores dan moet je zeker deze tips in Antwerpen bezoeken. De mooiste concept stores van Antwerpen:

St. Vincents

Een prachtige winkel. Of na ja winkel…… Meer een mix van een winkel, cafe en galerie. Een giga concept store (met shop-in-shop van miscellaneous stationary!) met prachtige mode, meubels en een paar tafeltjes waar je even kan ontspannen tussen al dit moois. Met maandelijks evenementen en steeds wisselende exposities.

St. Vincents – Kleine Markt 13, Antwerpen

Enes

Ik zeg: Alleen al heen gaan omdat het er zo ontzettend lekker ruikt! Yep, ruikt. Het is de roomspray van Zenology die ’t ‘m doet. Of anders voor de gave trap met allemaal verschillende vintage kleding op (bijna) elke tree. Of voor de bar achterin waar je even kan bijkomen in een groene velvet stoel. Moet ik nog vertellen dat ze er ook prachtige kleren en boeken verkopen? En dat er een echte badkamer in zit waar de beauty producten verkocht worden? Volgens mij niet he?

Enes – Volkstraat 58, Antwerpen

Graanmarkt 13

Als ik me niet vergis een van de eerste concept stores in Antwerpen. Een mooie winkel met stijlvolle high-end mode, opmerkelijke design objecten en asseccoires. Een plek om je te laten inspireren. Als je dat wat wilt rekken, kun je er ook eten – schijnt heel goed te zijn. Mocht je dan iets te diep in het glaasje hebben gekeken dan blijf je gewoon slapen in het grandioos ingerichte appartement op de bovenste verdieping van dit pand.

Graanmarkt 13, Antwerpen

YAY

Van alleen de naam krijg je toch al zin in een feestje? Bij YAY verkopen ze alles wat je nodig hebt voor een geslaagd feest. Vrolijke versieringen, cadeautjes om te geven bij een feestje, speelgoed & ook leuke accessoires voor de (kinder)kamer. 

Yay – Riemstraat 13, Antwerpen

A Better Blend

De winkel zit op zo’n plek waarvan je denkt: hier zal t wel niet zijn…… maar midden in een weinig bijzonder winkelcentrum zit deze tijdelijke winkel. Drie jonge vrouwen verkopen er hun eigen merken en hebben daar allerlei geschikte andere producten bij gezocht. Duidelijk zorgvuldig geselecteerd en met recht “a better blend”. Hier is het heel goed cadeautjes shoppen. Wel opschieten want ze zitten er maar tot het eind van het jaar. Er zijn wel plannen om het volgend jaar weer te doen, maar nog niks concreets.

GRAND BAZAR – 1st floor (opposite Fnac store), Beddenstraat 2, Antwerpen

Espoo

Vlakbij de nog altijd gratis parkeerplaats op de Vlaamse Kaai vind je Espoo, met heel veel mooie Scandinavische merken. Echte klassiekers (van bijv. HAY) maar ook nieuwere labels. Er zijn twee winkels maar ik bezocht Espoo. bütik wat zich vooral richt op accessoires. Het staat er vol met prachtige en toch eenvoudige spulletjes. Allemaal leuk om jezelf of een ander cadeau te doen. Ik ontdekte hier dat een van mijn lievelingsbladen (Cereal) ook reisgidsen maakte. Die kon ik natuurlijk niet laten liggen 🙂 Verder onder andere mooie opschrijfboekjes – daar kan je er toch nooit genoeg van hebben? Of wat dacht je van paperclips die gewoon mooi zijn. Maakt de administratie ook vanzelf wat leuker.  

Espoo – Vlaamse Kaai 49, Antwerpen

Meer leuke tips?

Op Stap in Antwerpen

Als je, net als ik, gek bent op concept stores dan moet je zeker ook even de volgende gids checken: Op Stap in Antwerpen. Geschreven door Tanguy Ottomer die zichzelf BeroepsAntwerpenaar noemt. Niet zonder reden want hij heeft deze toffe gids geschreven met allerlei wandelingen door de stad. Zo is er een modewandeling die je – behalve langs allerlei high fashion boetieks leidt – ook het modeverhaal van Antwerpen vertelt. Ook een hele leuke wandeling: Antwerpen Gestript, een route langs acht stripmuren. Leuk voor de hele familie dus! 

Ook Op Stap in Antwerpen?

Auteur: Tanguy Ottomer
Uitgever: Luster Uitgeverij
Nederlandstalig 220 pagina's
ISBN 9789460581922 
Prijs: € 19,95