Even geduld...

Cityreporter Femke mocht in september mee met de bloggerstour “hoe HOTh is Den Haag”, georganiseerd door HOTh, een community voor lokale helden (Heroes of the Hague). Een leuke invalshoek blijkt tijdens de dag. Dat Den Haag hot, hip en happening is, is natuurlijk leuk om te ontdekken. Nog leuker vinden we de lokale helden, gepassioneerde ondernemers die hun bedrijf vanuit hun hart runnen. Lees je mee waar we allemaal terecht zijn gekomen?

De dag start om 7.30 uur op Den Haag Centraal, waar Carola de Jager van HOTh op ons staat te wachten met gouden fietsen van Fleur & Sylvester van Cycle and the City. Weliswaar geen gouden koets, maar toch wel heel leuk en bijzonder om op deze gouden exemplaren Den Haag en Scheveningen te verkennen!

Cycle and the City – Den Haag

De Scheveningse Pier

Onze eerste stop is de Pier van Scheveningen, waar directeur Herman Smit vol enthousiasme vertelt over de herontwikkeling en de inspirerende toekomstplannen voor de Pier. Een foodboulevard, pop-up hotel, festivals; de Pier is alive & kicking! Na de tour van Herman maken we een rondje in het pas geopende reuzenrad. Vergezeld door een ontbijtje van Bakkerij Hessing is het genieten van een prachtig uitzicht, de ochtendzon en het strand. Het rondje reuzenrad is extra leuk door mijn eerste kennismaking met een echte Haagse Kakker (gevuld krentenbrood met amandelspijs, roomboter, kaneel en noten).

Hart Beach

Vanaf de Pier vertrekken we op onze gouden fietsen naar Hart Beach op het Scheveningse strand. Een fijne en relaxte plek om te genieten van een lekker hapje en drankje, zoals een huisgemaakte smoothie. Hart Beach is een familiebedrijf gerund door broers Romke en Paul Schuitema. Naast de strandtent hebben ze een surfschool & -shop aan het strand en een grote surfshop in de haven. De vader van Paul en Romke was de eerste in Nederland met een surfschool. Paul ontvangt ons in de winkel in de haven, waar hij ons even meeneemt naar zijn surfwereld, zijn passie voor het surfen en zijn ambitie om met Hart Beach de Scheveningse surfcultuur te boosten. Het kost hem weinig moeite ons te overtuigen, zijn twinkelende ogen vertellen genoeg!

Hart Beach – Strandweg 3b, 2586 JK Scheveningen

Bij de visafslag stappen we binnen bij local hero Simonis, om te gaan haringhappen. Simonis is een belevenis op zich, een dynamische plek om te genieten van een visje. Vanaf Simonis springen we opnieuw op onze fiets, naar wederom een familiebedrijf; Bakkerij Hessing. Bekend van de Haagse Kakker, Haagse Hopjes, Den Hagelslag en beschuitbollen. Leuk om een kijkje te nemen in de keuken, verhalen achter de producten te horen en te proeven van al dat huisgemaakte Haagse lekkers.

Bakkerij Hessing – Reinkenstraat 50, 2517 CW Den Haag

Zeeheldenkwartier

Vervolgens fietsen we naar Het Zeeheldenkwartier, dé wijk boordevol creatieve ondernemers, leuke winkels en vernieuwende concepten. We bezoeken Taska, een winkel vol woonaccessoires, stationery en stoffen, waar we hebberig van worden en aan de overkant Achtung Baby, de kinderkleding winkel van Ninke Bartoo waar ze vintage en nieuwe kinderkleding verkoopt.

Inmiddels is het lunchtijd en strijken we neer bij Love and Peas. Wat ooit begon als een pop up restaurant, van eigenaren Yuval en Muawi, is inmiddels een permanent Palestijns vega restaurant. We worden hartelijk verwelkomd en binnen een mum van tijd staat de hele tafel helemaal vol met de lekkerste huisgemaakte hapjes, van brood met hummus tot falafel en gegrilde aubergine. Heel lekker en vers. Goed nieuws voor de vega’s en vegans onder ons, de kaart is volledig vega en vegan friendly.

Love & Peas – Weimarstraat 37a, 2562 GP Den Haag

Tijdens onze tour vertellen Fleur & Sylvester veel leuke ins- en outs over Den Haag. We maken nog even een tussenstop bij 1 van de Haagse Hofjes en genieten van een ijsje bij Florenci IJs van de bekende Haagse familie Talamini, sinds 1932 in Den Haag gevestigd.

Onze volgende halte is Kompaan bier; bar, stadsvernieuwer en brouwer, opgericht door de 2 “kompanen” Jeroen en Jasper die hun passie voor bier en geloof in het échte leven willen delen. Dat is goed gelukt op hun fijne plek met terras in de zon, waar we genieten van een vers getapt biertje en borrelplanken.

Kompaan – Saturnusstraat 55, 2516 AE Den Haag

S29tcGFhbiBCaWVy

Als afsluiter van een geweldige dag gaan we naar een bijzondere voorstelling van Het Nationaal Toneel en Firma Mes: ‘Vis & IJs’, een Romeo & Julia sprookje over de families Talamini en Simonis. De voorstelling wordt gespeeld in een leeg kantoorpand op de Binckhorst. Als publiek ben je onderdeel van IJs & Vis, loop je rond in het decor en sta je naast de spelers. Echt iets wat je moet ervaren en dat kan nog tot 30 oktober a.s. Een absolute aanrader voor een spectaculaire avond uit.

Een nachtje Den Haag

Gelukkig hoef ik Den Haag nog niet meteen te verlaten. Ik blijf slapen bij City Hostel King Kool aan de Prinsegracht. Alle kamers hebben allemaal een uniek thema, het hostel is centraal gelegen en het personeel is erg gastvrij en enthousiast. Een betaalbare plek om je weekendje Den Haag compleet te maken.

Slaap je liever op een Bijzonder Plekje in Den Haag? Verblijf bij Bacan in het centrum of… als je het echt heel bijzonder wilt maken, reserveer een van de Haagse Strandhuisjes.

Café Pistache

Mijn laatste stop voordat ik het mooie Den Haag weer verlaat, is het recent geopende Café Pistache, gelegen tegenover de Paleistuinen in de hippe Prinsenstraat. De kleur groen is goed vertegenwoordigd bij het sfeervolle en gezellige Pistache. De menukaart is veelzijdig en staat vol met lekkere koffie, healthy ontbijt en lunches en lekkere taartjes. Ik geniet van een latte, wentelteefjes en verse jus.

Café Pistache – Prinsenstraat 134, 2513 CH The Hague

Den Haag, ik kom zeker terug! Alleen al voor een rondje op de gouden fiets… Of met de Time to momo stedengids Den Haag, handig, met al die wandelingen.

UGlzdGFjaGUgRGVuIEhhYWcg

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: