Even geduld...

Een stedentrip naar Haarlem, in elk jaargetijde een goed idee! In de historische binnenstad vind je straatjes met conceptstores, leuke koffietentjes en lunchadressen. Wanneer je wat verder kijkt, zie je prachtige gevels langs de grachten, ophaalbruggetjes en eeuwenoude stadspoorten. Ben je het winkelen, koffiedrinken en sightseeing even zat, in korte tijd zit je aan het strand. Een perfecte combinatie! We bezochten een paar hotspots, die we graag met je delen!

1. By Lima

By Lima vind je aan de Zijlstraat in Haarlem. Een gezellige plek voor ontbijt, een kop koffie met huisgemaakt lekkers, lunch, smoothies, borrelplanken etc. De eigenaren delen graag hun visie dat een gezonde levensstijl het leven mooier maakt. Zo min mogelijk E-nummers en geraffineerde suikers: ‘liefde is ons belangrijkste ingrediënt’. Lekker, gezond en duurzaam staan centraal bij deze hotspot, die ook nog eens prachtig ingericht is! De dames van Coeurblonde hebben de huisstijl verzorgd. Mooie teksten aan de muur, een warme sfeer, prachtige tegelvloer en meubels die bij By Lima een tweede leven hebben gekregen. Good food & goods! Op je lijstje zeg ik!

By Lima – Zijlstraat 65 Haarlem

2. Yoghurt Barn Haarlem

Amsterdam en Utrecht gingen al voor, nu mag ook Haarlem zich gelukkig prijzen met de Yoghurt Barn. Alles bij de Yoghurt Barn is yoghurt: vers, frozen, traditioneel, hangop, soja, kokos of geiten. Om te eten of als Blended yoghurt, in een smakelijke special of naar keuze zelf samen te stellen. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of lunch. Gezond en bijzonder lekker. Omringd door de eigentijdse inrichting smaakt je yoghurt extra lekker!

Yoghurt Barn – Kruisstraat 15 Haarlem

3. Portrait Haarlem

Coffee, cotton & things staat er op de ramen en dat dekt precies de lading. Een conceptstore, op loopafstand van het centrum, met een robuuste, industriële inrichting. Stoer met sfeer, alles in Scandinavische stijl. Een plek waar je kunt werken, brainstormen, winkelen én goede koffie drinken.

Portrait – Raamvest 29a Haarlem

4. De wereld van Jansje

De wereld van Jansje is een bijzonder bedrijf. Naast een prachtige winkel, met erg veel mooie cadeautjes, boeken en woonaccessoires van de mooiste merken is het ook een lunchroom. In de winkel en lunchroom werken enthousiaste en bijzondere mensen met een beperking, dat maakt een bezoekje aan Jansje tot een klein feestje.

Jansje heeft voornamelijk producten die streekgebonden en biologisch zijn en ze hebben een prachtige collectie duurzame producten uit de hele wereld waarbij Fair Design centraal staat. Als je een cadeautje nodig hebt, ga dan naar Jansje, vanwege de bijzondere, duurzame en steeds wisselende producten. Je wordt altijd heel erg leuk geholpen, waardoor je altijd met een grote glimlach de deur uit loopt!

De wereld van Jansje – Grote Houtstraat 45, 2011 SC Haarlem

5. Hello I’m Local Boutique Hostel

Zoek je een bijzondere plek om te overnachten? Hello I’m Local is een ideale uitvalsbasis, in het centrum van de stad, op slechts 5 minuten lopen van de Grote Markt. Naast de centrale ligging zijn ook de sfeer & de inrichting erg fijn! Een boutique hostel in een eigentijds jasje met voor elk gezelschap een passende kamer. Romantiek voor twee in de bedstee, een familiekamer met schommel en een moderne ‘slaapzaal’ voor een vriendinnenuitje of vriendengroep. In de huiskamer tref je gasten uit alle hoeken van de wereld.

Ik mocht een nachtje wegdromen in de VOC kamer met oude landkaarten boven mijn bed, een bedlampje van een blikje Droste… Hoewel de naam hostel anders doet vermoeden, overtreft Hello I’m Local elke verwachting! 

Voel je welkom in de huiskamer van eigenaresse Saskia.

Ontdek alle tips voor je stedentrip Haarlem

Ontdek ook deze plekjes: