Even geduld...

Een stedentrip naar Haarlem, in elk jaargetijde een goed idee! In de historische binnenstad vind je straatjes met conceptstores, leuke koffietentjes en lunchadressen. Wanneer je wat verder kijkt, zie je prachtige gevels langs de grachten, ophaalbruggetjes en eeuwenoude stadspoorten. Ben je het winkelen, koffiedrinken en sightseeing even zat, in korte tijd zit je aan het strand. Een perfecte combinatie!

We bezochten een paar hotspots, die we graag met je delen!

By Lima

Net een maand geopend is by Lima, aan de Zijlstraat in Haarlem. Een gezellige plek voor ontbijt, een kop koffie met huisgemaakt lekkers, lunch, smoothies, borrelplanken etc. De eigenaren delen graag hun visie dat een gezonde levensstijl het leven mooier maakt. Zo min mogelijk E-nummers en geraffineerde suikers: ‘liefde is ons belangrijkste ingrediënt’. Lekker, gezond en duurzaam staan centraal bij deze hotspot, die ook nog eens prachtig ingericht is! De dames van Coeurblonde hebben de huisstijl verzorgd. Mooie teksten aan de muur, een warme sfeer, prachtige tegelvloer en meubels die bij By Lima een tweede leven hebben gekregen. Good food & goods! Op je lijstje zeg ik!

YnkgTGltYSB0ZWtzdGVuIHZhbiBDb2V1cmJsb25kZQ==YnkgTGltYSBnZXpvbmRlIGx1bmNo

By Lima – Zijlstraat 65 Haarlem

Yoghurt Barn Haarlem

Amsterdam en Utrecht gingen al voor, nu mag ook Haarlem zich gelukkig prijzen met de Yoghurt Barn. Alles bij de Yoghurt Barn is yoghurt: vers, frozen, traditioneel, hangop, soja, kokos of geiten. Om te eten of als Blended yoghurt, in een smakelijke special of naar keuze zelf samen te stellen. Heerlijk als ontbijt, tussendoortje of lunch. Gezond en bijzonder lekker. Omringd door de eigentijdse inrichting smaakt je yoghurt extra lekker!

WW9naHVydCBCYXJuIGludGVyaWV1cg==WW9naHVydCBCYXJuIHNwZWNpYWxz

Yoghurt Barn – Kruisstraat 15 Haarlem

Portrait Haarlem

Coffee, cotton & things staat er op de ramen en dat dekt precies de lading. Een conceptstore, op loopafstand van het centrum, met een robuuste, industriële inrichting. Stoer met sfeer, alles in Scandinavische stijl. Een plek waar je kunt werken, brainstormen, winkelen én goede koffie drinken.

Portrait – Raamvest 29a Haarlem

Hello I’m Local Boutique Hostel

Zoek je een bijzondere plek om te overnachten? Hello I’m Local is een ideale uitvalsbasis, in het centrum van de stad, op slechts 5 minuten lopen van de Grote Markt. Naast de centrale ligging zijn ook de sfeer & de inrichting erg fijn! Een boutique hostel in een eigentijds jasje met voor elk gezelschap een passende kamer. Romantiek voor twee in de bedstee, een familiekamer met schommel en een moderne ‘slaapzaal’ voor een vriendinnenuitje of vriendengroep. In de huiskamer tref je gasten uit alle hoeken van de wereld.

Ik mocht een nachtje wegdromen in de VOC kamer met oude landkaarten boven mijn bed, een bedlampje van een blikje Droste… Hoewel de naam hostel anders doet vermoeden, overtreft Hello I’m Local elke verwachting! 

SGVsbG8gSSdtIExvY2FsIEJvdXRpcXVlIEhvc3RlbCBvbnRiaWp0SGVsbG8gSSdtIExvY2FsIEJvdXRpcXVlIEhvc3RlbCBvbnRtb2V0ZW4=

Hello I’m Local – Spiegelstraat 4 Haarlem

Nog meer tips:

Mashed concept store Haarlem – Kleine Houtstraat 19 Haarlem
Woodstone Pizza & Wine – Hortusplein 2 Haarlem (kom op tijd, altijd vol)
Foof – Kleine Houtstraat 23 Haarlem

Heb jij nog een leuke tip? Laat het ons weten!