Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Stedentrip Haarlem
Haarlem, een prachtige stad! Het historische centrum biedt je genoeg voor een meerdaagse stedentrip. En ben je de stad even zat, spring op de fiets en je zit zo op het strand bij Bloemendaal of Zandvoort aan zee. Laat je inspireren door onze tips voor een bezoek aan Haarlem.

Vergeet Amsterdam en kies voor een stedentrip Haarlem

Je hoort het van alle kanten: Amsterdam is mooi, maar druk. Als je steeds maar bezig bent om rolkoffers en assertieve fietsers te ontwijken, wordt het toch wel lastig om volop te genieten van het mooie stadsbeeld en het brede winkelaanbod. Maar er is een oplossing: kies eens voor een stedentrip Haarlem!

Doen tijdens een stedentrip Haarlem

Haarlem is als bestemming voor een citytrip minder bekend dan Amsterdam. Toch is het een sfeervolle stad met smalle steegjes, verborgen hofjes en klassieke gevels. In het centrum prijkt een kathedraal en net daarbuiten, aan het Spaarne, staat de molen van Haarlem. Kortom: Haarlem is op en top Holland, net als Amsterdam. Ook als je van winkelen houdt, kom je in Haarlem trouwens niets te kort. De straatjes in het centrum zitten vol met leuke boetiekjes om urenlang in rond te kijken.

Behalve dit alles heeft Haarlem dus nog een belangrijk pluspunt: het is er lang niet zo druk als in Amsterdam. Hier kun je nog rustig over straat slenteren en is er altijd nog wel plek als je een terrasje zoekt. Ook kun je in Haarlem nog gewoon een museum bezoeken zonder daar lang voor in de rij te hoeven staan. Wel zo relaxt…

Dicht bij het strand en Amsterdam

Haarlem heeft nog een voordeel: het ligt niet ver van het strand. Als je je citytrip Haarlem wilt combineren met een dagje naar het strand, ben je met de trein zo in Zandvoort. Mocht je toch ook nog naar Amsterdam willen, dan stap je gewoon op de trein de andere kant op. Zo stap je midden in het centrum van de hoofdstad uit en hoef je niet op zoek naar een parkeerplek – om van de kosten voor zo’n parkeerplek nog maar te zwijgen.

Plan dus genoeg tijd in voor je stedentrip Haarlem, want je zult er niet snel uitgekeken zijn. Voor de leukste plekjes om te overnachten hebben wij alvast voor je rondgekeken.
Onze tips voor deze mooie stad

Haarlem, stad vlakbij zee. Het historische centrum biedt veel! Slenter over de markt, door de smalle straatjes en ontdek deze adressen.