Even geduld...

Een stedentrip Nijmegen op de planning? We tippen je een paar fijne adressen voor ontbijt, koffie, lunch en diner. Buiten de gebaande paden, je moet ze dus echt even weten te vinden!

Ontbijt: MANNA

Begin de dag met een lach. Met een grote lach! Door jezelf te verwennen met een ontbijt bij hotel MANNA. In Nijmegen (en ver daarbuiten) een begrip, maar voor iemand die zomaar een bezoek aan de stad brengt niet voor de hand liggend. En daarom in dit lijstje van fijne adressen.

Het ontbijt bij MANNA is een feest! Helemaal als je kiest voor de Breakfast X-Large variant. Kies een plekje in het restaurant waar design en historie mooi samengebracht zijn en laat je verrassen door alles wat er op tafel verschijnt. Van een brood basket met verschillende soorten brood tot flensjes, van yoghurt met fruit en noten tot beleg van kaas, zalm en Parmaham, van een eitje tot madeleines. Wil je het helemaal bijzonder maken, bestel er een glas champagne bij!

Hotel MANNA – Oranjesingel 2C, 6511 NS Nijmegen

P.S. een kamer reserveren in een van de suites is ook een goed idee!

Koffie: Philipse Koffie & Brocante

Na een rondwandeling door de stad of gezellig winkelen is Philipse Koffie & Brocante een volgende leuke tussenstop. Dit adres moet je echt even weten te vinden. Hoewel in het hart van de stad ligt dit fijne koffie-adresje toch een beetje verstopt, achter de imposante Sint Stevenskerk. In een van de historische huisjes kun je terecht voor een zalig kopje koffie of een biologische kopje thee. In de zomer zit je heerlijk op het terras in de ‘steeg’, in de winter brandt binnen de houtkachel. Wanneer het zomer is, moet je zeker even binnen lopen. Het ruikt hier zo lekker naar huisgemaakte taart! Erg verleidelijk… Kijk ook even om je heen, draai een plaatje, bewonder het leuke interieur en oma’s servies.

Philipse Koffie & Brocante – Sint Stevenskerkhof 44, 6511 VZ Nijmegen

Lunch: Sid en Liv

Ook Sid en Liv is een begrip in Nijmegen. Als een van de eerste hippe koffietentjes in de stad hebben ze echt een trend gezet. En dat niet alleen, eigenaren Bob & Mirjam hebben met hun komst ook de Van Welderenstraat een leuke boost gegeven. Steeds meer mooie winkels & conceptstores openen hun deuren in dit deel van de stad. Het interieur van Sid en Liv gaat elke keer met de tijd mee en is oogstrelend. En waar je hart zeker ook sneller van gaat kloppen, is de heerlijke binnentuin waar je op een zomerse dag met gemak een paar uur doorbrengt. Die had je nooit zomaar gevonden… Op de kaart een lekker sapje, soepje en sandwiches, zoveel mogelijk biologisch. Ook leuk, het winkeltje voorin!

Sid en Liv – Van Welderenstraat 95, 6511 ME Nijmegen -> GESLOTEN

Diner: HELDEN

Na een paar uurtjes bij Sid en Liv, een flinke stadswandeling en eventueel een wandeling door het Goffertpark is HELDEN dé plek om je dag af te sluiten met een smakelijk diner. In een oude loods (voormalige houtwerf) aan de Hatertseweg (buiten het centrum) vind je dit mooie restaurant. Niet alleen mooi door de locatie en het interieur, zeker ook door het concept. Werkloze jongeren die moeilijk aan een baan kunnen komen, krijgen hier een kans. En dat zijn de helden van Helden! Maak een keuze uit Café food met verschillende burgers of kies voor een plank met vlees van de grill.

Helden – Hatertseweg 23a, 6533 AB Nijmegen

Meer Nijmegen?

Na een dag niet genoeg van Nijmegen? Dat begrijpen we wel. Je hebt nog lang niet alles gezien. De stad heeft nog zoveel leuks voor je! We schreven eerder al over de leukste koffie- en lunchadressen in Nijmegen. Wat dacht je van creativiteit bij de Honig Fabriek of luieren aan het strand van de Spiegelwaal en wandelen door de Ooijpolder? We geven je graag 10 redenen om naar Nijmegen te gaan.

Er zit niets anders op, blijf lekker slapen! Waar?

Lees meer over Nijmegen

Met dank aan de Gemeente Nijmegen en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen.