Even geduld...

Mechelen is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij een stedentrip België. Stap af van de gebaande paden die je leiden naar Antwerpen en rijdt eens door naar Mechelen. Deze prachtige stad bezit een schatkamer vol bezienswaardigheden en een mooi historisch centrum. Bezoek de verschillende UNESCO Werelderfgoed locaties, proef het Bourgondische leven en ontdek hippe koffietentjes.


In Mechelen is veel te doen, zien en te beleven. Voor jong en oud. Het gemoedelijke karakter van de stad maakt deze bestemming extra aantrekkelijk, zeker in combinatie met het Bourgondische genieten wat de Belgen zo goed kunnen. Proef streekbiertjes, loop binnen bij een patisserie en lunch zoals de Belgen doen, uitgebreid!

Time to Momo Mechelen

Time to Momo heeft de stad Mechelen tot stad van de maand februari verkozen. Om Mechelen extra in de kijker te zetten, publiceerde Time to momo onlangs een handige en leuke minigids die te verkrijgen is in alle boekhandels in Nederland.


De Mechelse wandeling brengt je langs zowel historische hoogtepunten als de allernieuwste hotspots. Het fijne van Mechelen is dat veel van de bezienswaardigheden goed te belopen zijn. Deze route voert je gedurende twee uur langs de plekken waar het hart van Mechelen écht klopt, met als rode draad de Binnendijle, haar aftakkingen (de ‘vlietjes’ in de Mechelse volksmond) en tal van onmisbare historische attracties. Je ontwijkt de geijkte winkelstraten en ontdekt de nieuwste hotspots. Ook de hippe street art van ‘Mechelen Muurt’ krijgt aandacht.

Contour Biënnale 8

Leuk om je stedentrip Mechelen te combineren met Contour Biënnale 8. Op 11 maart 2017 gaat de Contour Biënnale 8 van start. Dit wereldberoemde platform is de moeite waard voor iedereen met belangstelling voor bewegend beeld en hedendaagse kunst. Het thema van deze editie is rechtspraak. 400 jaar geleden was Mechelen de zetel van de allereerste Europese Rechtbank. Meer dan 20 nationale en internationale kunstenaars delen hun visie op rechtspraak. Contour Biënnale 8 is een unieke gelegenheid om kennis te maken met Mechelen en te genieten van een culturele short break.

Praktische informatie:

Contour Biënnale 8: Meer informatie op www.contour8.be

Meer lezen over Mechelen? Visit Mechelen
(fotografie: @AikonProductions en Visit Mechelen)