Even geduld...

Er is mij wel eens verteld dat Middelburg ook wel het kleine Amsterdam van Zeeland genoemd wordt. En die vergelijking lijkt niet uit de lucht te komen vallen: grachten, karakteristieke oude huizen, unieke winkeltjes en bij uitstek een stad om te voet of met de fiets te bezoeken. Parkeer je auto aan de rand van de stad, want die heb je hier echt niet nodig. 

Begin je bezoek met een wandeling door de kleine straten richting De Markt, het grote plein midden in Middelburg. Hier staat ook het imposante stadhuis en een daarbij schattig afstekende draaimolen.
IE1pZGRlbGJ1cmcgQmlqem9uZGVycGxla2plIE1pZGRlbGJ1cmcgQmlqem9uZGVycGxla2pl

Retro Huiskamer

Lunchen doe je bij de Herberg, een restaurant met een gezellige huiselijke sfeer. Ingericht als een retro zitkamer kan je hier binnen opwarmen bij het haardvuur (in een oude televisie!) of met lekker weer van de zon genieten op de schommelstoel op het terras. Hier kun je terecht voor een salade of broodje tijdens de lunch, of een paar biertjes later op de avond. Vaste sluitingstijden hebben ze hier niet, ze blijven open zolang het gezellig is. 

De Herberg – Pottenmarkt 2
SGVyYmVyZyBNaWRkZWxidXJnIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==SGVyYmVyZyBNaWRkZWxidXJnIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==SGVyYmVyZyBNaWRkZWxidXJnIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==

Unieke Winkels

Middelburg stikt van de leuke winkeltjes. De leukste vind je in de Sint Jansstraat en de Langeviele. Ik begin altijd graag in mijn lievelingswinkel: Moois & Meer. De naam van de winkel dekt de lading volledig; ze hebben hier veel moois en nog veel meer. Knappe dame die hier wegkomt zonder iets te kopen. Prachtig linnen, lekkere zeepjes, mooie kleding en boeken – teveel om uit te kiezen!

Ook leuk om te bezoeken: Wit&Zo. Hier steken ze hun liefde voor wit niet onder stoelen of banken. Alles is er wit, tot en met de vogel die in de winkel woont aan toe. Zoek je nog een leuk cadeautje? Breng dan een bezoek aan Lievelings, een propvolle winkel met kleurrijke cadeautjes.

Moois & Meer – Sint Janstraat 8
Wit & Zo – Langeviele 11
Lievelings – Londensekaai 1
TGlldmVsaW5ncyBNaWRkZWxidXJnIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==V2l0ZW56byBNaWRkZWxidXJnIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==TW9vaXNlbm1lZXIgTWlkZGVsYnVyZyBCaWp6b25kZXJwbGVramU=

Dineren in een patriciërswoning

Na een lange dag wandelen en winkelen is een lekker glaasje bubbels in Hotel Roosevelt een must. Helaas is hun restaurant gesloten, maar op loopafstand vind je 't Vliegend Hert. Dit restaurant is ingericht met giga grote afbeeldingen van schilderen op de muur en serveert kleine schilderijtjes op je bord. Goed glas wijn erbij, niks meer aan doen. Wijnliefhebber? Kijk even op hun website want ze organiseren regelmatig proeverijen in de naastgelegen wijnbar.

't Vliegend Hert, Molenwater 137
Boutique Hotel Roosevelt, Nieuwe Burg 42
VmxpZWdlbmQgaGVydCBNaWRkZWxidXJnIEJpanpvbmRlcnBsZWtqZQ==

Geen zin meer om naar huis te rijden?

Boek dan een nachtje in het Roosevelt, een prachtig boutique hotel midden in de stad. Dan heb je de volgende dag nog tijd om nog meer leuks in de stad te ontdekken!

Als je dit plekje leuk vindt, dan vind je deze plekjes ook leuk: