Even geduld...

Mechelen, of beter nog Mooi Mechelen, ligt een beetje verstopt tussen de 2 bekendste steden van België, Brussel & Antwerpen. Halverwege tussen deze beroemdheden ligt deze stad die ook jij zeker een keer moet gaan bezoeken. Mechelen is misschien niet zo groot, maar wel mooi, gezellig en leuk voor een korte stedentrip. De historische binnenstad, de imposante Sint-Romboutstoren, de Dijle die door de stad stroomt, de gezellige koffietentjes; deze bezienswaardigheden en plekjes mag je niet missen!

De Grote Markt

Het centrum van de historische binnenstad is de Grote Markt. Prachtige gevels uit de 16e eeuw, historische gebouwen en een imposant stadhuis liggen rond een groot plein. In de zomer staat het plein vol met terrasjes en bruist het hier van de gezelligheid. Vanaf elke hoek van de Markt heb je zicht op de imposante Sint-Romboutstoren, die je zeker moet beklimmen.

UmFhZGh1aXMgTWVjaGVsZW4=

Um9tYm91dHN0b3Jlbg==

Sint-Romboutstoren

Waar je ook loopt in Mechelen, je kunt de hoge stompe Sint-Romboutstoren vanaf bijna elke plek in de stad zien. En wat leuk is, je kunt de stad ook zien vanaf de Romboutstoren. Een pittige klim leidt je naar bijna 100 meter hoogte, je hebt ‘slechts’ 538 treden te gaan. Doen hoor! De eerste etappe is de langste, daarna klim je elke keer kleinere afstanden van torenkamer naar torenkamer, langs de klokken tot aan de top. Uiteindelijk loop je over de skywalk met beneden je mini Mechelen. Indrukwekkend!

Sint-Romboutstoren – Onder den Toren, 2800 Mechelen

Um9tYm91dHN0b3Jlbg==

R3JvdGUgbWFya3QgdmFuYWYgaG9vZw==TWluaSBNZWNoZWxlbg==

Het Dijlepad

Dwars door de stad stroomt de Dijle. Nu hebben veel steden grachten en riviertjes, maar deze is uniek door het Dijlepad: een drijvend wandelpad over de rivier. Je start bij de Lamot-site, een hypermoderne plek in de stad, en eindigt bij de Kruidtuin, het stadspark. Leuk om al wandelend de stad ‘vanaf het water’ te bekijken.

V2FuZGVsZW4gRGlqbGU=TGFuZ3MgZGUgRGlqbGUg

Haverwerf

Aan het begin van het Dijlepad bij de Lamot-site ligt de Haverwerf, ooit het centrum van bloeiende graanhandel. Het leukste is om aan te komen lopen vanaf Melaan, uit het centrum van de stad. Je loopt de hoek om en kijkt over de brug naar drie prachtige gevels uit de16e eeuw: Het Paradijske, De Duiveltjes (houten gevel) en het huis van Sint-Jozef.

SGF2ZXJ3ZXJm

Onze-Lieve-Vrouwenstraat

De Onze-Lieve-Vrouwestraat, die parallel loopt aan het Dijlepad, is het creatieve hart van de stad, de hipste buurt van Mechelen. Aan het begin zit Kaffee-Ine, je eindigt bij Mona’s toast en tea. Er tussenin zitten conceptstores als HUT, het plantenasiel van Vertelles en ecodesign store Supergoods.

U3RhZHN3YW5kZWxpbmcgVGltZSB0byBtb21v

Tijdens je bezoek aan Mechelen en de bezienswaardigheden van de stad wil je natuurijk af en toe even een leuk koffie- of lunchtentje induiken. Bekijk snel onze tips:

5x hotspot in Mechelen, de leukste tentjes!

Praktische informatie:

Een dagje of nachtje naar Mechelen?

Overnachten: Martin’s Paterhof 4* sterrenhotel in een oude kerk of Slapen op Water, een hippe boat & breakfast.
Dinertip: Een beetje verstopt in het centrum ligt restaurant Graspoort (Begijnenstraat 28), waar je bijzonder lekker eet, in de zomer op het zonnige terras.

Handig!