Even geduld...

Midden in het kerstmarktseizoen reisde ik af naar het Duitse Münster. De stad heeft een ontzettend gezellig centrum met veel winkels, leuke koffietentjes en maar liefst vijf verschillende kerstmarkten! Ik ging voor een korte stedentrip met overnachting maar ook voor een dagje weg is deze stad een goede keuze.

Klaar voor vertrek

Na een korte tussenstop bij Total om de tank van het scheurmonster nog even vol te gooien vertrokken we richting Duitsland. Vanuit Arnhem is het iets meer dan anderhalf uur rijden; goed te doen dus! In de stad kun je op verschillende plekken openbaar parkeren. Wij verbleven in het Mauritzhof Hotel, deze lag aan de overkant van een grote parkeerplaats. Het hotel is afgelopen jaar volledig gerenoveerd en ziet er geweldig uit. Superdeluxe kamers en een heerlijk ontbijt…

R2V6ZWxsaWc=

Kerstmarkten

De ultieme highlight om in december naar Duitsland af te reizen is zonder twijfel de kerstmarkt. Münster is in dit geval het echte paradijs met op vijf plekken in de stad een gezellig plein met leuke kraampjes. Elke markt heeft een eigen sfeer en verhaal. Graag deel ik mijn persoonlijke top 3 met je:

Rathaus
De grootste en oudste kerstmarkt van Münster vind je op de binnenplaats van het raadhuis. De sfeer is heel gezellig en voor de kinderen is er een nostalgische draaimolen. Er staan veel kraampjes met eten en drinken. Vers gebrande amandelen, warme choco, bratwurst… Ook voor leuke kerstcadeautjes en decoraties kun je hier goed terecht. Wat mij betreft een dikke aanrader!

Giebelhüüskesmarkt
De kerstmarkt op de Giebelhüüskesmarkt heeft echt indruk op mij gemaakt. De grote en mooie Überwasserkirche zorgt voor een bijzondere middeleeuwse sfeer. Deze kerstmarkt is er als laatste bij gekomen in de stad en trekt het jongste publiek. De markt ligt dichtbij de cafébuurt met veel gezelligheid. Als je witl kun je zo door voor een drankje!

St. Lamberti-kirche
De kerstmarkt bij de St. Lamberti-kirche valt op door de blauwe kraampjes met gezellige bolle lampjes rond de puntdaken. Ook bijzonder is de kerstboom die op deze markt staat. Het is de grootste van Münster en deze is geschonken door een inwoner. Elk jaar is er wel iemand die een grote dennenboom in de tuin heeft staan en deze graag wil doneren aan de kerstmarkt. Niet alleen bijzonder maar ook een prachtig gezicht!

TWFya3Q=

Meer informatie over de kerstmarkten vind je op de site van CityZapper.

Shoppen

De kerstmarkten zijn natuurlijk ontzettend leuk en gezellig maar voor je het weet is dit feest alweer voorbij. Gelukkig blijft er dan nog heel veel leuks over om een dagje of weekend Münster te plannen. Het gezellige centrum met leuke boetiekjes en lokale winkels, de grote ketens en ook duurdere winkels bieden genoeg mogelijkheden om lekker te shoppen. Zorg dat je de Prinzipalmarkt in ieder geval niet mist; deze prachtige straat is het hele jaar door versierd. Een typisch geval ‘moet je gezien hebben’!

UHJpbnppcGFsbWFya3Q=

Markt op de Domplatz

De Dom van Münster is een rooms-katholieke kathedraal die zeker de moeite waard is om even te bekijken! Op woensdag en zaterdag is dit een extra goed idee; op deze dagen vindt de grote markt plaats op het plein. Leuk om overheen te slenteren, koffie te drinken of iets te kopen!

RG9t

Tijd voor koffie

Is het tijd voor koffie? Neem eens een kijkje bij Pension Schmidt! Dit huiskamercafé bestaat uit een verzameling mini-woonkamers met lekkere plofbanken, luie stoelen en antieke lampen. Wij dronken hier een biologische ijsthee met een stuk taart. Lekker en gezellig!

Praktische informatie:

Wat? Kerstmarkten in Münster
Wanneer? 21 november t/m 23 december 2016
Meer informatie? CityZapper

*Bijzonder Plekje samen met Total, Mauritzhof Hotel en CityZapper*