Even geduld...

Bij de meeste mensen staat deze plek waarschijnlijk niet op het wensenlijstje voor een komende stedentrip. Maar Tallinn zal je verrassen. Hoe meer je door de stad wandelt, hoe duidelijker wordt dat de mensen hier trots zijn op hun erfgoed. De oude stadsmuren staan nog fier overeind. Je kunt er over wandelen (er zitten zelfs cafeetjes in verstopt) en de muren bieden je een mooi uitzicht over de stad. Een paar tips voor je stedentrip Tallinn:

1. Bezoek het oude centrum van Tallinn

De huizen in het oude centrum hebben prachtige houten, gekleurde deuren. De stad ademt een sfeer die zich het beste laat vertalen als een combinatie van Oost-Europees en Russische invloeden.

Het oude centrum is grotendeels autovrij en de afstanden zijn goed beloopbaar. Af en toe zie je achter een deur een verstopte binnenplaats of kleine straat. Altijd word je vriendelijk begroet door de, soms markante, lokale bewoners. Breng zeker een bezoek aan de St. Catherine’s Passage. Als je niet weet dat deze passage bestaat, loop je er zo voorbij.

2. Stadswijk Kalamaja

Wat verder buiten het centrum ligt Kalamaja. Deze wijk staat bekend om zijn oude houten, gekleurde huizen en is leuk om even doorheen te wandelen.

3. Telliskivi, creatieve broedplaats

Net over het spoor vind je Telliskivi, een unieke plek in de stad. Het omgebouwde fabriekscomplex, oorspronkelijk gestart als een onafhankelijke broedplaats voor creatieve (IT) bedrijven, is nu een plek waar de locals vele uren slijten in een van de gezellige cafe’s of restaurants. De oude gebouwen in Telliskivi worden opgevrolijkt door prachtige streetart en sommige zijn gevuld met mini winkelstraatjes. Zoek sowieso de winkels HomeArt & Tali even op!

Tali: Kotzebue 33
HomeArt: Telliskivi 60a

Meer lezen over Tallinn? Kijk waar je het lekkerste eet in de hoofdstad van Estland.

Praktische info:

Vervoer: LOFT vliegt meerdere keren per week naar Tallinn.
Overnachten? Merchant House Hotel
Meer info? Visit Tallinn
Tip: Met de Tallinn Card heb je gratis toegang tot het OV en vele museums & bezienswaardigheden.

(Foto’s: kerstmarkt Mari Kadanik, Kalamaja Kadi-Liis, headerfoto oude stad Toomas Volmer)