Even geduld...

Ruim twee weken voor kerst mocht ik vast in de stemming komen tijdens een winters bezoek aan de stad Utrecht. Een dag gevuld met sfeervolle lichtjes, kerstmuziek, eten en wijn… Wat mij betreft kan het niet beter! Ik vertel je graag meer over mijn ervaringen, maar ook over wat er nog meer te beleven is in de maand december. Lees je mee?

Winterpret

Foodfestival
Het Allerhande Kerstfestival stond al een hele tijd op mijn lijstje. Dit jaar was het eindelijk zo ver en bracht ik een bezoek aan het Spoorwegmuseum, omgetoverd tot een geweldig eet- en drinkfestijn. Met veel lekkers te proeven en leuke workshops om aan deel te nemen (zowel voor jezelf als voor de kids) is het niet moeilijk om te genieten van een fijne, culinaire dag! Minpunt: ik was hier op zaterdagmiddag en toen was het echt ontzettend druk. Pluspunt: vanaf Utrecht reis je gratis met de bus naar het festival.

Kerst in de stad
Ook de rest van Utrecht was omgetoverd tot een prachtig winter- en kerstparadijs. Verspreid door de stad stonden verschillende kerstmarkten met elk een eigen sfeer. Op de Mariaplaats bezocht ik de zelfgemaakte kerstmarkt en de streekmarkt. Een aanrader voor originele cadeautjes, biologische lekkernijen en vooral heel veel gezelligheid!

Wijnfestival
Het Fonteyn wijnfestival klonk mij als muziek in de oren. Het Janskerkhof trok van een afstandje al de aandacht met gekleurde lampionnen en gezellige muziek. Voor de ultieme wijnbeleving huur je een glas, geen plastic bekers dus. Met meer dan 80 verschillende soorten wijn en toffe mobiele keukens die passende gerechten aanbieden staat het festival garant voor een avond (of middag) vol culinair genot!

To do in december

Bovengenoemde evenementen vonden dit jaar eenmalig plaats in het weekend van 10 december. Maar, niet getreurd want de rest van de maand zijn er nog heel veel andere leuke dingen te beleven:

  • Het Nijntje wintermuseum – t/m 29 januari 2017
  • Lichtjes kijken op de Dom – 15, 22, 29 december 2016 & 5, 7 januari 2017
  • Kerstival in Museum Catharijneconvent – 17 december 2016 t/m 8 januari 2017
  • Wintercircus Utrecht – 24 december 2016 t/m 5 januari 2017

Het volledige programma vind je op de site van Bezoek Utrecht.

Lunchtip

Tijdens mijn dagje Utrecht genoot ik van een heerlijke lunch bij café Elize. Deze hippe hotspot ligt aan de Mariaplaats en is de perfecte plek voor koffie, verse smoothies en sapjes, een lekkere lunch of om gezellig te borrelen. Reserveren is helaas niet mogelijk, een koffie, ontbijt of lunch to go wel. Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch graag iets lekkers wil!

Weekendje weg

Van plan om binnenkort een dagje naar Utrecht te gaan? Maak er een gezellig weekendje weg van en blijf slapen bij een Bijzonder Plekje. Het één-kamer-hotel Cornelis is een fijn logeeradres.

Praktische informatie:

Wat? Winter in Utrecht
Wanneer? December en januari
Meer lezen? Ga op stap met de Timetomo Utrecht gids, boordevol hotspots, tips en mooie wandelingen. 

*Bijzonder Plekje samen met Bezoek Utrecht*