Even geduld...

Een kerstmarkt bezoeken in Keulen of Düsseldorf, de uitbundige kerstverlichting bewonderen in Parijs, kerstinkopen doen in London: klassieke bestemmingen voor een stedentrip in de decembermaand. Doe het dit jaar eens anders en laat je verwonderen door… Innsbruck! 

Kerst en koning winter

Een stedentrip met een winters randje, daarvoor moet je in Innsbruck zijn. Deze stad wordt omringd door bergen, in de winter bedekt met een deken van sneeuw. Ben je tot nu toe altijd snel aan de stad voorbijgereden, op weg naar Italië of je wintersportbestemming? Niet meer doen! Innsbruck verdient het om bezocht te worden, helemaal tijdens de wintermaanden. 

Vanaf half november verandert de stad in kerststad. Historische gevels zijn versierd met ontelbare lichtjes waarvan de glans weerkaatst op het Gouden Dak. Her en der branden vuurtjes waarop kastanjes worden gepoft en de geur van glühwein prikkelt je zintuigen. 

S2Vyc3QgaW4gSW5uc2JydWNr

Het ultieme kerstgevoel

Wanneer je langs de pastelkleurige gevels wandelt, door nauwe straten met uitbundige kerstverlichting, ervaar je het ultieme kerstgevoel. Op maar liefst zes locaties in de stad vind je een kerstmarkt. Sfeervolle decoraties, ambachtelijk houtsnijwerk en culinaire lekkernijen gaan gepaard met traditionele kerstliedjes, concerten en Tiroler tradities. De mooiste verhalen komen tot leven, net als jouw kerstgevoel!

S2Vyc3QgaW4gSW5uc2JydWNr

De bergen in

Ligt er in de stad nog geen sneeuw, maar wil je toch even het 'witte-kerst' gevoel ervaren? Midden in Innsbruck vertrekt de Nordkettenbahn, waarmee je in enkele minuten in de bergen staat. De eerste stop is de Hungerburg, 300 meter boven de stad. Vervolgens neem je de Seegrubenbahn naar 1905 meter hoogte. Wil je nog hoger? De Hafelekarbahn brengt je tot ruim 2200 meter! En dat vanuit hartje stad…

Ook leuk, ga een dagje skiën!

S2Vyc3QgaW4gSW5uc2JydWNr

Meer weten?

Wordt Innsbruck jouw winterbestemming? Kijk voor meer informatie over deze hoofdstad van de Alpen op Innsbruck Tourismus.

Een vakantie plannen naar Oostenrijk? Lees ook deze artikelen.

S2Vyc3QgaW4gSW5uc2JydWNr

(Fotografie: Christof Lackner en Alexander Tolmo)