Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Stedentrip
Geniet extra van je stedentrip met een bijzonder plekje in de stad! Stedentrips zijn een geweldige manier om jezelf lekker vaak een vakantiegevoel te bezorgen. Tijdens één weekendje weg in een onbekende stad kun je zoveel beleven! Maar je wilt natuurlijk niet uitgeput thuiskomen. Daarom zijn onze bijzondere plekjes zo ideaal: ze zorgen voor balans door je tijdens je stedentrip een thuisbasis te geven waar je helemaal tot rust komt.

Bijzondere plekjes voor een weekendje weg in de stad

Alle plekjes in de stad »

De leukste tips voor je stedentrip

Een bijzonder plekje om te overnachten voegt echt iets toe aan je bezoek aan de stad. Maar dat niet alleen, kies eens voor een andere stad dan de bekende steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Ons kleine land heeft zoveel bijzondere steden, die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Wat denk je van:

  • De Hanzesteden in het oosten van ons land, waaronder o.a. Kampen, Elburg, Doesburg, Deventer en Zutphen
  • De charmante vestingstadjes Heusden en Buren
  • Brabantse steden als Tilburg en Breda, waar het ook culinair genieten is

Ontdek ook deze leuke stedentrips

Een hotelkamer in Den Bosch, in alle tinten blauw. ruwe betonnen wand, twee persoonsbed.

Waar overnacht je tijdens je stedentrip?

Stel je voor: op vrijdagavond check je in bij je accommodatie en… wauw! Dit is een plek die echt helemaal bij je past. Geen standaardhotel of AirBnB, maar een hippe hotelkamer of knusse B&B vol sfeer en karakter. Als je even de tijd neemt om rond te kijken, vallen je steeds meer leuke details op. Je zou er bijna niet meer weg willen!

Toch ga je er de volgende ochtend natuurlijk op uit. Dankzij de gunstige locatie sta je zo in het centrum. Je verkent de pleinen, steegjes en winkelstraten, bezoekt musea en verwent jezelf op gezellige terrasjes met allerlei lekkers. Je ziet in één dag zoveel van de stad dat je je al een beetje een local waant. Als de avond valt, lijkt het wel alsof de stad er alleen maar mooier op wordt. Maar je begint je voeten wel te voelen…

Gelukkig weet je dat er vlakbij een lekker bed op je wacht. Wat voelt het heerlijk om na zo’n lange dag vol indrukken in een oase van rust in bed te kunnen kruipen. De volgende ochtend doe je het rustig aan en neem je alle tijd voor dat heerlijke ontbijt of misschien zelfs wat wellness. Dankzij een tip van je gastvrije host besteed je de laatste middag van je stedentrip op een heerlijk plekje dat je anders nooit had gevonden. Als je weer op weg naar huis bent, lijkt het alsof je veel langer dan een weekend weg bent geweest.

Een Bijzonder Plekje in elke stad

Is dit ook de stedentrip die jij voor ogen hebt? Zoek dan niet verder naar een bijzondere overnachting in de stad, want Bijzonder Plekje heeft de meest bijzondere B&B’s en hotels in heel veel steden al voor je op een rijtje gezet. De bijzondere plekjes hieronder geven jouw stedentrip echt een extra dimensie. Geniet ervan!

Bekijk ook onze tips voor een Belgische stedentripOok leuk om te lezen:
Stedentrip: 10 redenen om naar Nijmegen te gaan Nijmegen is de perfecte bestemming voor een stedentrip. Waarom? De historische binnenstad, de groene omgeving.... 10 redenen om te gaan! Marleen Brekelmans, 12 juli 2017 Stedentrip: 10x leuk & lekker eten in Lissabon Cocktails bestellen uit een paspoort, lunchen in een pastelparadijs en gefrituurde chocolade: hier moet je zijn in Lissabon! Marre , 9 december 2017 Stedentrip: 4 redenen om Woerden te bezoeken Stedentrip in gedachten? Wedden dat Woerden niet bij je opkomt? Daar breng ik graag verandering in! 4 redenen om Woerden te bezoeken. Marleen Brekelmans, 10 augustus 2016 Stedentrip: 4 x koffie drinken in Delft Ontdek Delft aan de hand van deze toffe koffie adressen. Plekjes verspreid over de stad, waar je de lekkerste koffie van Delft drinkt. Jolanda , 4 december 2016 Stedentrip: 9x hotspots Brugge Brugge, een stad om te dwalen en verdwalen. Langs toffe koffietentjes, mooie conceptstores, hotspots ... Bekijk onze ontdekkingen! Marleen Brekelmans, 3 maart 2016 Stedentrip: Alkmaar Alkmaar: gezellige straatjes, historische gevels, grachten en verborgen hofjes. De leukste winkelstad (van 2017) en natuurlijk de kaasmarkt. Ellen , 23 april 2018 Stedentrip: Genieten in Gouda in 8 tips Bijzonder Plekje houdt van kleine en gezellige steden. Onze laatste ontdekking? Gouda! De beste 8 tips voor een stedentrip Gouda lees je hier. Jolanda , 3 augustus 2020 Stedentrip: Hotspots van Lissabon Stedentrip naar Lissabon? Bijzonder Plekje tipt plaatsen en hotspots in Lissabon die je niet wilt missen. Kijk maar eens! Liesbeth , 15 maart 2018 Stedentrip: de lekkerste adressen in Purmerend Onverwacht leuk en lekker, een bezoek aan Purmerend. De lekkerste adressen van de stad vind je hier. Marleen Brekelmans, 1 mei 2018 Friesland: de leukste slaapplekjes in de Friese elf steden De Friese elf steden zijn ook de moeite waard wanneer er niet geschaatst kan worden. Ontdek ze vanuit deze bijzondere plekjes, van B&B tot huisje. Marleen Brekelmans, 21 augustus 2018 Stedentrip: de leukste lekkere adressen in Den Bosch Breng jij binnenkort een bezoek aan Den Bosch? Ontdek snel onze tips voor een bezoek aan deze bourgondische stad, vol met leuke en lekkere adressen. Marleen Brekelmans, 23 augustus 2018 Stedentrip: 3x bijzonder overnachten in Zwolle Een dagje naar Zwolle is te kort. Boek een van deze plekjes voor een onvergetelijke stedentrip naar Zwolle en ontdek de charme van deze Hanzestad. Marleen Brekelmans, 8 maart 2019 Stedentrip: 10 steden waar je niet snel aan denkt Kies voor een stedentrip naar een stad waar je misschien niet zo snel aan denkt. 10 tips voor een stedentrip, die je positief zullen verrassen. Marleen Brekelmans, 9 augustus 2019

Bijzondere plekjes voor een weekendje weg in de stad

Heb je een stedentrip gepland? Verblijf bij een Bijzonder Plekje om je stedentrip extra bijzonder te maken. De leukste logeeradressen.