Even geduld...

Stedentrip Antwerpen

Favoriet bij Nederlanders
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Stedentrip Antwerpen

Vraag Nederlanders naar hun favoriete Belgische stad en het grootste deel zal Antwerpen zeggen. Niet zo gek, deze heerlijke stad heeft veel te bieden. Voor iedereen! Dicht bij Nederland en goed bereikbaar. Logisch dus dat we regelmatig een dagje of weekendje Antwerpen plannen. Maar wat maakt een stedentrip naar Antwerpen nou zo leuk?

365 dagen per jaar

Een bezoek aan Antwerpen is het hele jaar door leuk. In deze bruisende stad is altijd iets te doen en te beleven. Wanneer in de lente iedereen ontwaakt uit zijn of haar winterslaap zitten bij de eerste zonnestralen de terrasjes vol. Tijdens de zomermaanden blijven de terrassen tot diep in de nacht gevuld met levensgenieters. Er ontstaan pop-up initiatieven, picknickspots langs de Schelde en toffe rooftop feestjes. Wanneer de herfst haar intrede doet, duikt iedereen weer de kroegjes in om te proeven van (nieuw en) zalig herfstbier. Tijdens de wintermaanden glitteren de lichtjes en straalt de stad warmte uit. Hier wil je zijn en genieten zoals de Belgen van het leven genieten. Bourgondisch en gezellig!

Waar ga je heen?

Wanneer je voor de eerste keer Antwerpen bezoekt, wil je zeker even winkelen op de Meir, flaneren over de boulevard langs de Schelde, de Onze Lieve Vrouwe kathedraal bewonderen, het MAS bezoeken, vroeg opstaan voor de vogeltjesmarkt en eten op de Markt. Vergeet dan ook het prachtige Centraal Station niet!

Ben je een doorgewinterde Antwerpen fan, dan sla je bovengenoemde hoogtepunten over en ga je op ontdekkingstocht in de stad. Huur een fiets, dwaal en ontdek. Fiets naar Het Zuid, het Eilandje of ... Op elke hoek van de straat vind je inspiratie: toffe koffiezaakjes, nieuwe initiatieven, healthy hotspots en hippe conceptstores. De sfeer is gemoedelijk, de Antwerpenaren gastvrij, de restaurants goed!

Bijzonder overnachten

Om alles uit je bezoek aan Antwerpen te halen, moet je eigenlijk wel blijven slapen. Zo heb je ook 's avonds lekker de tijd om de stad te ontdekken, uitgebreid te eten en na afloop nog een kroegje in te duiken. 

We tippen je met alle plezier onze favoriete B&B's in de stad:

Tip: ontdek Antwerpen aan de hand van de Time to momo stedengids Antwerpen

B&B Koto


Leuk om te lezen
Stedentrip: 9 healthy hotspots Antwerpen Dagje Antwerpen op de planning? Neem dit lijstje met 9 healthy hotspots mee! Gezond, lekker en ook nog eens mooi qua interieur. Marre Smit, Stedentrip: Conceptstores Antwerpen Marre: 'Als je, net als ik, gek bent op concept stores dan moet je zeker deze tips in Antwerpen bezoeken!' De mooiste concept stores van Antwerpen voor jou op een rij gezet. Marre Smit, Stedentrip: Antwerpen aanstekelijk inspirerend Dat je goed kan shoppen in Antwerpen wist je waarschijnlijk al. En eerlijk gezegd: dat is alleen maar beter geworden sinds de laatste keer dat ik er was. Maar wat is het extra leuk om de stad te ontdekken in de donkere dagen voor Kerstmis. Overal prachtige lichtjes, een leuke kerstmarkt, giga reuzenrad langs de Schelde, een ijsbaan midden in de stad. Zoveel leuks om te zien en ontdekken. Je koffer al gepakt? Marre Smit, Stedentrip: Vier de Winter in Antwerpen Van 10 december t/m 8 januari vind je in hartje stad héél veel leuks voor een wonderlijk eindejaar. Heidi de Jager, Stedentrip: To do in Antwerpen - deel 3 Femke ontdekt de leukste plekken van de stad. Lees haar tips voor Antwerpen - deel 3! Femke Ditmars, Stedentrip: To do in Antwerpen - deel 2 Ambassadeur Femke tipt je de leukste koffie- en lunchplekjes in Antwerpen. Deel 2! Femke Ditmars, Stedentrip: To do in Antwerpen - deel 1 Ambassadeur Femke tipt je de leukste plekjes van Antwerpen - deel 1. Femke Ditmars, Stedentrip: 3x hotspot Antwerpen Marleen ontdekt: hippe hotspots in Antwerpen, voor een lekkere koffie, ontbijt, heerlijke lunch. Ga je mee op ontdekking? Marleen Brekelmans,
Favoriet bij Nederlanders
Antwerpen is bij veel Nederlanders dé favoriete Belgische stad. Shoppen, stappen, toffe hotspots en gezellig! Wanneer ga jij?