Even geduld...

SterkWater is een reizend pop-up restaurant. Wat dit restaurant zo uniek maakt? Lange eettafels, locaties langs de nieuwe Hollandse Waterlinie, goed eten, muziek en prachtige verhalen over de locatie waar je dineert…

SterkWater is een reizend restaurant dat de geschiedenis en het toekomstige gebruik van UNESCO werelderfgoed Hollandse Waterlinies vertelt. Kenmerkend zijn de belevenis, intieme sfeer en het op de locatie afgestemde menu. Het restaurant reist langs verschillende locaties langs de linie voor keer op keer een andere beleving, een ander verhaal. Dineren op een fort, tussen bijzondere bouwwerken en omringd door prachtige flora en fauna, ervaar je als gast de Hollandse Waterlinie optimaal. Elke locatie vertelt een eigen verhaal, uit het verleden, heden en de toekomst.

Werk aan het diner

Proef en beleef de geheimen van de Stelling van Amsterdam

In het hart van ons land ligt de Nieuwe Hollandse Waterlinie, een 85 kilometer lange linie met maar liefst 45 forten, 6 vestingen en 2 kastelen. Samen met de Stelling van Amsterdam in 2021 verkozen tot UNESCO Werelderfgoed. Langs deze waterlinie strijkt SterkWater neer, te beginnen met Fort Abcoude. Speciaal voor het restaurant van SterkWater opent Fort Abcoude de deuren, voor nieuwsgierige bezoekers die historie kunnen proeven en beleven.

De geschiedenis van de verdedigingslinie komt tot leven tijdens een culinaire ontdekkingstocht langs de fortgracht, batterijen en kazerne van Fort Abcoude. Als gast ontdek je hoe het fort bijdroeg aan de veiligheid van een miljoen Nederlanders, die in tijden van nood toevlucht konden zoeken in een door water omringde hoofdstad. Daarna strijk je neer voor een uitgebreid diner in het fort, geïnspireerd op de vele verhalen die deze historische plek rijk is. De slaapvertrekken en munitiedepots zijn omgetoverd tot knusse eetzalen. Het menu is nog geheim, maar verwacht hartverwarmende ingrediënten en bijzondere gerechten geïnspireerd op de verhalen en omgeving van het fort. Zo vertelt één van de gerechten het bijzondere verhaal van een bekend Nederlands spreekwoord, dat ontstaan is op de slotgracht van Fort Abcoude.

Aanschuiven bij SterkWater?

Wil je graag aanschuiven voor het diner op zo’n bijzondere locatie? SterkWater organiseert diners op allerlei prachtige locaties als Fort Giessen, Fort Ruigenhoek, Slot Zuylen, Muiderslot, Fort Rijnauwen en Fort Abcoude. Je krijgt een 5-gangen diner met volledig drankarrangement, koffie/thee en een avond vol muziek en beleving. Meer informatie over de data, de locaties en/of een plekje reserveren?

Bezoek de website van SterkWater

Tip: ga niet alleen voor het diner naar Abcoude maar combineer je bijzondere diner met een van deze tips in de buurt.