Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Strandhuisje huren
De zon in de zee zien zakken vanaf je eigen terras, in slaap vallen met het geluid van de branding op de achtergrond en zo vanuit je bed het strand op lopen… Een strandhuisje huren levert heel wat heerlijke ervaringen en mooie herinneringen op. Fijner kan niet – geen wonder dat strandhuisjes de laatste tijd zo populair zijn geworden!

Droomvakantie aan zee

De zee heeft iets rustgevends: de golven die in hun eigen ritme komen aanrollen, met je blote voeten op het zand staan en de tijd nemen om het schelpje te vinden dat jou het meest aanspreekt… Dat is toch een mooier souvenir dan je ooit in een winkel zult vinden?

Overnachten op het strand is dan ook ideaal als je de tijd wilt nemen om even helemaal tot jezelf te komen. Maar zo’n strandhuisje is natuurlijk ook ideaal voor een romantisch weekendje. Als jullie vanaf het terras of zelfs vanuit bed uitkijken over zee, lijkt het wel alsof jullie samen alleen op de wereld zijn of een droomvakantie beleven op een paradijslijk eiland.

Ook voor een strandvakantie met kinderen is een strandhuisje ideaal. Hele dagen aan het strand, met een eindeloze speeltuin voor de deur. Zandkastelen, pootje baden, vliegeren, schelpjes zoeken… Geen kind aan je kinderen!

Twee mensen staan op de veranda van een strandhuisje te genieten van de zonsondergang.

Waar kun je een strandhuisje huren?

Langs de hele Nederlandse kust zijn heel wat strandhuisjes te vinden. Je kunt ze overal huren: van Den Helder in het bovenste puntje van Noord-Holland tot in Cadzand bij de Belgische grens in Zeeland. Toch zijn ze allemaal uniek. Wat denk je bijvoorbeeld van:

  • De strandhuisjes van Landal in Julianadorp, waar je behalve zee en strand ook nog regelmatig een zeehond ziet
  • De strandslaaphuisjes van Zonneweelde in Zeeuws Vlaanderen, die voor èn achter een terras hebben, zodat je altijd in de zon kunt zitten
  • De Haagse strandhuisjes, waar je een strandvakantie heel makkelijk combineert met een stedentrip Den Haag

Heb jij wel zin in een paar dagen op zo’n droomlocatie? Wacht dan niet te lang met het huren van je strandhuisje. Strandhuisjes zijn vaak al lang van tevoren volgeboekt, dus boek bijtijds en geniet lekker lang van het vooruitzicht op jouw heerlijke strandvakantie.
Meer lezen over een vakantie aan zee?

Een zwart-wit foto van een uitzicht over strand en zee vanuit een strandhuisje

Volg je Bijzonder Plekje ook via Instagram?