Even geduld...

Strandhuisjes in Nederland

Zalig slapen in een strandhuisje
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken

Strandhuisjes

Je ziet ze steeds vaker: strandhuisjes waar je echt op het strand slaapt en leeft, met het mulle zand onder je en het geluid van de branding om je heen. Voor liefhebbers van het strandleven zijn deze slaapstrandhuisjes een droom die werkelijkheid wordt.

Een slaapstrandhuisje is echt anders

Een slaapstrandhuisje is net als een strandpaviljoen op palen gebouwd op het zand. Omdat slaapstrandhuisjes op het strand staan, kun je er meestal niet met de auto komen. Dat maakt het juist zo speciaal. Autovrij, overnachten met het geruis van de zee. De verhuurder komt soms met bijvoorbeeld een tractor je bagage brengen en halen, of er staat een bolderkar voor je klaar.

Slaapstrandhuisjes zijn vaak wat kleiner dan andere vakantiewoningen. De compacte inrichting is helemaal gericht op de ervaring die slapen in een strandhuisje biedt. Zo hebben slaapstrandhuisjes meestal grote ramen aan de kant waar je uitkijkt op zee, terwijl de zijkanten genoeg privacy bieden richting je buren. Natuurlijk is er ook een terras om buiten te genieten van de zon en de gezonde zeelucht.

Strandhuisje Julianadorp

Een vakantiedag aan het strand

Stel je eens voor… Als je je ogen opendoet, hoor je meteen de branding en zie je hoe de ochtendzon zich spiegelt in de golven. Je loopt zo vanuit je bed op blote voeten je strandhuisje uit, over het zachte zand naar de branding. Het is nog stil op het strand: de dagjesmensen zijn er nog niet.

Na een tijdje pootjebaden loop je terug naar je slaapstrandhuisje voor een lekker ontbijtje. Als je in de knusse zithoek van je huisje een kop koffie drinkt, zie je behalve meeuwen en vissersbootjes ook de eerste wandelaars langskomen. Wat ga je zelf doen vandaag: blijf je in je beachlodge, of ga je eropuit? Hoe dan ook, je wilt vast op tijd terug zijn om vanaf je terras de zon in de zee te zien zakken. 

Strand Zeeland

Strandhuisjes in Nederland

Klinkt heerlijk toch? Geen wonder dat strandhuisjes de laatste jaren flink aan populariteit hebben gewonnen. Er komen dan ook nog steeds nieuwe slaapstrandhuisjes bij. Inmiddels vind je onder andere op de volgende plekken strandhuisjes:

Zie je een verblijf in zo’n strandhuisje wel zitten? Boek dan bijtijds, want de vraag naar slaapstrandhuisjes is groot. Slapen op het strand is nu eenmaal een ervaring die iedereen wel eens wil meemaken!

Strandhuisje, slapen aan zee