Even geduld...
Schrijf een recensie
Message icon
Honden welkom
Persoonlijk getest
Strandvier
Strandtent
vanaf 1 persoon
vanaf € 5 koffie met lekkers
Ga naar de website

Bijzonder Plekje in Monnickendam

Strandvier is een strandpaviljoen aan de Gouwzee, onderdeel van het IJsselmeer. Net buiten Monnickendam vind je dit heerlijke plekje waar je geniet op het strand met je voeten in het zand.

Een unieke locatie op het Hemmeland

Net buiten het mooie stadje Monnickendam ligt recreatiegebied het Hemmeland, met een jachthaven, wandel- en fietspaden, speel- en ligweiden, strandjes én Strandvier. Die naam is niet zomaar bedacht, het strandpaviljoen ligt aan het vierde strandje. Waar je overigens alleen maar te voet of per boot kunt komen. Dat maakt het extra leuk! Strandvier is een heerlijke plek om even neer te ploffen na een wandeling, een fietstocht naar Marken of als tussenstop tijdens een zeiltocht over de Gouwzee en het IJsselmeer. Of maak er een dagje uit van, neem zwemkleding mee, strandspullen en installeer je voor een paar uurtjes in het zand. Op een van de zitzakken van Fatboy, een strandstoel of de veranda. Bij minder mooi weer is het heerlijk vertoeven bij de houtkachel binnen.

Eten & drinken bij Strandvier

Niet alleen de plek is fijn, ook de kaart. De taart komt van het Weeshuis in Monnickendam! Op mooie avonden wordt er op open vuur gekookt of gaat de BBQ aan. Steak met friet, gegrilde piepkuikens, kreeft; regelmatig wisselend. Schuif aan bij het kampvuur, staar over het water met een drankje in je hand en vergeet de tijd! Vier het leven bij Strandvier!

Ga naar de website


Strandvier Hemmeland 20, 1141 LA Monnickendam

Ook leuk om te lezen:
Eropuit: 3x actief ontspannen in Laag Holland Zin in een ontspannen dagje uit? De regio Laag Holland, ten noorden van Amsterdam, is verrassend veelzijdig. Ga fietsen, wandelen, steppen... Marleen , 16 mei 2017 Eropuit: De 5 mooiste plekjes om een dagje te varen Een zomerse dag? Ga het water op. Bekijk de mooiste plekjes om een dagje te gaan varen met een fluisterboot, sloep of zeilbootje. Marleen , 5 augustus 2018 Eropuit: 5 wateractiviteiten in Laag Holland Laag Holland ligt ten noorden van A'dam en bestaat uit idyllische dorpjes, polders, water en vergezichten. Ervaar vanaf het water per sup, fluisterboot... Marleen , 17 juli 2016 Eropuit: Fietsen langs de leukste theehuizen in Laag Holland Spring op de fiets en rijdt door typisch Hollandse landschappen langs de leukste theehuizen in Laag Holland. Een bijzonder dagje uit. Marleen , 4 augustus 2017 Eropuit: Hop on Hop off door Laag Holland Speel jij wel eens toerist in eigen land? Ik ging een dagje 'over the top' door vanuit Amsterdam de Hop on Hop off bus te nemen. Nieuwsgierig? Marleen , 3 augustus 2018 Eropuit: Toeren met een lelijk eendje Een tof dagje uit waar iedereen blij van wordt? Ga toeren met een lelijk eendje door Laag Holland, ten noorden van Amsterdam. Dikke pret gegarandeerd. Marleen , 5 augustus 2018 Vriendinnenweekend: de 9 leukste tips in Laag Holland Samen met je vriendinnen een weekendje weg? Kies voor Laag Holland en ontdek de leukste activiteiten voor je vriendinnenuitje. Marleen , 6 januari 2017