Even geduld...

In het Lloydkwartier in Rotterdam staat de oude Schiecentrale, inmiddels getransformeerd tot een origineel hotel met industriële look. Verwacht bij hotel STROOM geen standaard kamers, maar split-level rooms of een urban loft met adembenemend uitzicht over de stad.

In de lobby van het hotel is de vroegere bestemming van het pand nog goed te zien. Overal zijn authentieke elementen aanwezig die mooi naar voren komen in de industriële sfeer van het hotel. Behalve hotelkamers heeft STROOM ook een brasserie, bakkerij, espressobar en een klein winkeltje met Rotterdamse souvenirs.

Bijzonder overnachten in Hotel STROOM

Dat er al decennia lang energie door dit hotel stroomt is nog steeds goed te merken! De grote en hoogte van de ruimtes is indrukwekkend. Beneden naast de lobby is de brasserie waar loungeplekken gecreëerd zijn en mooie vintage meubels staan. Er is een prachtig dakterras waar iedereen welkom is, ook als je niet in het hotel logeert. Het uitzicht op de Euromast krijg je er gratis bij.

De badkamer centraal in de hotelkamers

Bij Stroom zijn alle kamers anders. Luxe budgetkamers, split-level kamers en hele gave urban lofts met een evenzo urban uitzicht. Het design van het hotel is gebaseerd op het feit dat 70% van de wakkere hotelgast zijn tijd in de badkamer doorbrengt. Die heeft dan ook een prominente plaats in iedere kamer.

Ik slaap in de urban loft – een giga kamer met uitzicht over de stad en op de Euromast. Hier zit echt alles erop en eraan: er is een zithoek, een eetgedeelte en een aparte slaapkamer met een heerlijk groot bed. Eigenlijk is het bijna geen hotel kamer meer, maar eerder een klein appartement. De douche (rainshower!) hangt boven een gigantisch bad. Ook is de badkamer gevuld met lekkere Rituals producten. Over het plafond van de kamer lopen de oude buizen die nu vrolijk primaire kleuren hebben.’s Avonds krijgen ze extra aandacht door de gave verlichting.

De loft heeft enorme ramen rondom die heel veel licht en een heel gaaf uitzicht geven. Er is hier geen mini bar, maar – geheel passend – een maxi bar. Oftewel een enorme SMEG ijskast gevuld met lekkere drankjes.

Ontbijt buffet met live cooking

Na een heerlijke, maar korte, nacht – we bleven lang hangen bij de Kaapse Brouwers – is een goed ontbijtje welkom. Dat blijkt hier geen probleem. In de brasserie staat een goed gevulde ontbijttafel met versgebakken brood en veel lokale producten. Er is een aparte ontbijtkaart met verschillende soorten eieren, wentelteefjes of havermoutpap. Alles wordt vers voor je klaargemaakt.

De gepocheerde eieren zijn heerlijk en we zagen ook goeie pannenkoekjes voorbij komen! Ook als je hier niet logeert kun je gezellig aanschuiven bij het ontbijt of een bakkie drinken in de espressobar.

Met de watertaxi op pad in de stad

Het hotel ligt niet in het centrum van de stad, maar is toch een goede uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Neem de watertaxi naar Katendrecht (hier is de Fenix Food Factory, erg leuk) of huur een fiets en ga langs de Maas zo de stad in. Meer zin in een avondje bank hangen? Neem dan een DVD-tje mee uit de uitgebreide collectie bij de receptie.

Een hele goede plek voor een weekendje Rotterdams genieten! Zoek je nog meer tips voor Rotterdam?

Praktische informatie:

Wat? STROOM Rotterdam, the urban experience
Waar? Lloydstraat 1, 3024 EA Rotterdam
Handig? Ook fietsverhuur bij het hotel, wel even van te voren doorgeven
Vanaf: € 99,- per kamer per nacht

Ook bijzonder: