Even geduld...

Joke trok naar Zeeland, meerbepaald Middelburg, om er een nieuw hotel uit te testen: Boutique Hotel The Roosevelt.

'Voor een weekendje Zeeland teken ik àltijd, of het nu zomer of winter is. De uitgestrekte stranden, zilte zeelucht en coole strandtenten: meer heb ik niet nodig om helemaal op te laden. Ik was dan ook heel blij toen ik hoorde dat ik The Roosevelt mocht gaan uittesten, een gloednieuw boutique hotel met 28 kamers. Het is ondergebracht in het voormalige Polderhuis dat prachtig gerenoveerd werd.

Bij aankomst voel ik meteen dat de vibes in dit nagelnieuwe hotel goed zitten: het wordt gerund door de hartelijke Raymonde en haar man Martin. Zij geven ons een warm onthaal en loodsen ons langs de übergezellige bar (hier komen we straks terug!) naar de kamer. We logeren in de familiesuite met twee ruime kamers. Er is een tweepersoonsbed en een comfy slaapbank die je kunt uitklappen. Elke kamer heeft een tv, handig voor de kids die ‘n tekenfilmpje willen kijken.

Eenmaal geïnstalleerd in onze kamer, sluipen we naar de warme en unieke bar want het is apero-time. We ontdekken ‘n uitgebreid gin-assortiment en laten Raymonde een lekkere gin tonic met citroenzeste en een fijn hapjesbord tevoorschijn toveren. Intussen heeft ze ook al het haardvuur aangestoken. Jep, deze dame weet haar gasten in de watten te leggen! Na ons aperitiefje gaan we wat wandelen in het centrum van Middelburg en gaan we lekker eten bij De Herberg, een no nonsense eettentje met leuke vintage decoratie, gezellig veel lampjes en eenvoudige gerechten. We wandelen nog ‘n beetje door het stadje en slapen nadien zalig in onze familiesuite!

Bij het ontbijt worden we verrast op een fijne service aan tafel. The Roosevelt heeft geen ontbijtbuffet, maar verwent je op ‘n topontbijt dat aan tafel geserveerd wordt. Yoghurt met vers fruit, croissants, broodjes, confituur, eitjes, pannenkoekjes met siroop,… Mmm, this is heaven! Na het ontbijt trekken we voor een paar uur naar het strand van Domburg: schelpjes rapen, naar de vissers gaan kijken, effe bijkomen in een strandbar en vooral: uitwaaien en genieten van deze zalige zuurstofkick. Leve Zeeland!

Praktische informatie:

Boutique Hotel The Roosevelt
Locatie: Nieuwe Burg 42, Middelburg (Zeeland, Nederland)
Prijs: vanaf 94 euro voor een Classic Room