Even geduld...
Lezen
Plekjes
Informatie
lezen
Plekjes
bekijken
Theehuis
Ben je op zoek naar een plek waar je eindeloos kunt bijpraten met een vriendin die je al veel te lang niet hebt gezien? Of organiseer je een familiedag en zoek je een gezellige locatie waar iedereen terecht kan? Denk dan eens aan een theehuis. Gezelligheid èn lekkere thee (en meer) gegarandeerd!

Kopje thee?

De leukste theehuizen »

Bijzondere smaken proeven in een theehuis

Je kunt natuurlijk op heel veel plekken thee drinken. Maar in een theeschenkerij krijg je zoveel meer dan de geijkte zakjes zwarte thee. Op de speciale theekaart vind je de lekkerste zwarte, groene, witte en kruidentheeën. Om het helemaal af te maken, kan het aanbod ook nog eens worden afgestemd op het seizoen, met in de zomer frisse aroma’s zoals limoen en munt, en in de winter kruidige varianten met kaneel en zoethout. Daarnaast weet de gastvrouw precies hoe lang en bij welke watertemperatuur ze de thee het beste kunnen laten trekken. Zo word je Theetuin Binnen & Buiten geadviseerd door de eigenaresse die theesommelier is. Dankzij al die liefde en aandacht smaakt thee in een theeschenkerij altijd op zijn lekkerst.

Op de thee bij een theeschenkerij

Lekkere taart of high tea?

Los van al die smaken thee, waaruit het moeilijk kiezen is, vind je het waarschijnlijk ook leuk om te genieten van iets extra’s bij je kopje thee. Geen nood, want bij een theehuis wordt gegarandeerd lekkers geserveerd, zoals scones, brownies, traditionele appeltaart of zelfs een complete high tea. Met een tafel die vol staat met geurige thee en allerlei lekkers wordt bijpraten nog gezelliger.

Genieten in Appeltern

Fan van een high tea? Dit zijn onze favoriete adressen.

Met of zonder theetuin

Als het mooi weer is, is het helemaal fijn om een theeschenkerij op te zoeken met een theetuin erbij. In het zonnetje van je thee met lekkers genieten terwijl er misschien wel kippetjes om je tafeltje scharrelen of je kinderen zich vermaken in het speeltuintje. Maar sla de theeschenkerijen zonder tuin zeker niet over. Het zijn stuk voor stuk fijne plekken waar veel aandacht is besteed aan een sfeervolle inrichting.

Heb jij al een favoriet theehuis? Mocht je nog nieuwe adresjes zoeken, dan kunnen we je onze bijzondere plekjes van harte aanbevelen.

Theetuin Overleek

Kijk ook even bij de leukste theetuinen van Nederland
Kopje thee?

Op zoek naar de leukste plekken in Nederland voor een goede kop thee? Bezoek een theehuis. Met deze lijst kom je op een goed idee!