Even geduld...

Naar Ibiza en op zoek naar de leukste, mooiste en fijnste plekjes voor de lunch? Vraag eens rond en gegarandeerd dat je minimaal een van deze drie adressen getipt krijgt! 3 Favoriete lunchadressen op Ibiza (+ bonustip):

1. Lunchen bij La Paloma

Restaurant La Paloma is een begrip op Ibiza. Ver van te voren reserveren is het advies, wil je hier een plekje bemachtigen. Het is altijd bijzonder om te ervaren wat een adres zo geliefd maakt, waarom iedereen er wil eten of zijn. Bij La Paloma hoef je je het niet af te vragen, je voelt het zodra je de tuin inloopt: de ontspannen sfeer, gastvrij en gemoedelijk. Een beetje magisch, zelfs als het restaurant helemaal vol zit. In een tuin met (sinaasappel-)bomen vind je verspreid alle tafels met witte, blauwe en houten stoelen, tussen bloemen in vazen en cactussen in grote potten. Hier is het fijn, hier wil je zijn!

Op de kaart van dit familierestaurant vind je authentieke huisgemaakte gerechten met een Mediterraans karakter, met liefde en zorg bereid. Veel lekkers uit Italië, van pasta tot risotto, maar ook humus en hamburgers. Alles van de beste ingrediënten. Deel met elkaar, zodat je lekker veel kunt proeven!

Paloma Ibiza – Carrer Sant Llorenç 4, 07812 Sant Llorenç, Ibiza

2. Restaurant Aubergine

Zomaar ergens midden op het eiland vind je aan de weg tussen Santa Gertrudis en San Miguel restaurant Aubergine. Zoek een plekje onder de bomen op het terras van mintgroene tafels en stoelen of hoop op een vrij plekje op een van de loungebanken. Zalig! Onder de noemer ‘Farm to table’ eet je hier gezond, biologisch en vers van het land. Vanuit de moestuin zo op je bord! Mediterraans en bijzonder: een paradijs op aarde. Het is de eenvoud van vers die smaakt naar meer! Wil je meer? Bezoek dan na afloop van je smakelijke maaltijd even het winkeltje, met lekkers voor thuis.

Restaurant Aubergine – Carretera de San Miguel, km 9.9, 07815 Sant Miguel de Balansat

3. The Giri Café

In het nog rustige noorden van Ibiza vind je het dorpje San Joan de Labritja, waar op zondag een leuke hippiemarkt is. Midden in dit dorp vind je The Giri Cafe, een begrip op het eiland. De gevel zegt nog niet zoveel, maar eenmaal binnen kijk je je ogen uit. Een klein en intiem restaurant loopt over in een lichte aanbouw, stijlvol ingericht, met daarachter een prachtige tuin. In de tuin vind je loungebedden en -banken, lange tafels en rieten stoelen. Zat plekjes waar je de hele dag wilt zijn. Zelfs al zit het hier altijd vol, toch is de sfeer aangenaam en ontspannen. De bediening loopt de benen uit hun lijf om het je naar de zin te maken. Bestel een van de lekkere sapjes, een gezonde lunch, een lekkere borrel bij zonsondergang…

The Giri Café – Plaza España, 5, 07810 Sant Joan de Labritja

VHVpbiBHaXJp

Bonustip: Hostal la Torre

Een bonustip die ik je niet wil onthouden: Hostal la Torre bij Cap Negret. Niet hipperdepip en super stylish, maar een plek waar je á la minute gelukkig bent. Het is even zoeken, maar dat is het meer dan waard. Dit restaurant heeft zo’n geweldig uitzicht, hier wil je uren lunchen, genieten van een koel wijntje en over zee staren. Of ‘s avonds borrelen bij zonsondergang! Gewoon tussen de Spanjaarden, heel fijn…

Hostal Restaurante La Torre – Urbanización Cap Negret, Ctra. Cap Negret, 25, 07820 Sant Antoni de Portmany

Heb jij plannen om naar Ibiza te gaan?

Wil je bovenstaande lunchplekjes bezoeken, dan is een huurauto onmisbaar. We reserveerden een toffe Fiat 500 cabrio via Sunny Cars, van harte aanbevolen.

Ontdek meer tips voor Ibiza & Formentera

Ontdek ook deze plekjes: