Even geduld...

Er gaat niets boven een echte winter, met zon, temperaturen onder het vriespunt en de mogelijkheid om te schaatsen. Kraakheldere nachten, frisse ochtenden, prachtig gekleurde luchten… Rode wangen, loopneuzen en diep ondergedoken in je sjaal genieten van de vrieskou met na afloop een warme chocolademelk of Glühwein. Elke nacht dat het vriest, neemt het schaatsvirus toe. Zo heerlijk om dan eindelijk weer op de schaats te staan, te zwieren over het ijs en even bij de koek & zopie op adem te komen. 

Vraag ijsvrij, bind de schaatsen onder en geniet van een winterwonderland in eigen land. Schaatsliefhebbers opgelet: boek een verblijf bij een van deze bijzondere plekjes en schaats direct vanaf de voordeur. 

Ktoef – Loosdrechtse Plassen

Stel je voor: in de warmte van je comfortabele gastenverblijf bind je je schaatsen onder. Klunend loop je een klein stukje door de tuin naar de steiger, waar je het ijs opstapt van de Wijde Blik. Eindeloosheid strekt zich uit. Kilometers kun je hier schaatsen. Niet genoeg? Dan stap je over naar de Loosdrechtse Plassen. 

Ktoef in Kortenhoef

B&B Mooij – Ooijpolder

In de uiterwaarden, net buiten Nijmegen, ligt B&B Mooij. In de Ooijpolder heb je meerdere mogelijkheden om op de schaats te stappen. Op ondergelopen stukken land, op de Oude Waal en op kleine meertjes langs de Ooijse dijk. Na afloop loop je even bij Oortjeshekken binnen voor een lekkere warme chocolademelk of Glühwein. 

B&B Mooij in de Ooijpolder

B&B Heerlijkheyd – Groene Hart

Midden in het Groene Hart, in Polsbroek, ligt B&B Heerlijkheyd. Het vrijstaande huisje heeft een diepe tuin die aan een brede sloot grenst. Op de steiger bind je je schaatsen onder en voilà, daar ga je dan! Perfect toch! Hier schaats je kilometers door het eeuwenoude veenweidegebied. Een karakteristiek Hollands landschap, in de winter nog nét een beetje meer als op een ansichtkaart. 

B&B Heerlijkheyd in Polsbroek

Landal de Reeuwijkse Plassen

Mooier kan het bijna niet. Wanneer het lekker vriest in Nederland, zit je bij Landal aan De Reeuwijkse Plassen goed. Alle vakantiehuisjes op dit park liggen aan het water. Vanaf je terras of veranda stap je direct op de schaats. Ideaal toch?! En wanneer het echt een hele strenge winter is, schaats je vanaf je huis lange tochten over de Reeuwijkse Plassen. 

Landal de Reeuwijkse Plassen in Reeuwijk 

it Dreamlân – Friesland

Winter in Friesland: zeg ijs & schaatsen en de Friezen komen tot leven. Geen provincie in Nederland waar zo verlangend uitgekeken wordt naar natuurijs en liever nog: de Elfstedentocht. Het moet wel een hele strenge winter zijn, wil de Elfstedentocht gereden worden, maar zodra het even kan wordt er in Friesland geschaatst. Op ondergelopen stukken land, slootjes en op de ondiepe delen langs de rand van het Lauwersmeer wachten kilometers schaatsplezier. Bljif slapen in zo'n toffe trek-in van it Dreamlân, temidden van alle schaatspret!

it Dreamlân – Kollumerpomp

Bang om te schaatsen of vind je er helemaal niets leuks aan? Ga lekker wandelen en geniet van het mooie winterwonderland. We tippen je onze winterwandeling favorieten: 5 x winterwandelen (mét warme choco na afloop).